Lofoten Samdriftskjøkken AS på Gravdal leverer mat til alle institusjonene på Vestvågøy, samt til Nordlandssykehuset Lofoten. Det nye kjøkkenet ble tatt i bruk i fjor høst.
Styreleder Anne Sand sier at i denne vanskelige tiden er bedriften veldig sårbar.
– Det er fem ansatte ved kjøkkenet, og skulle en eller to bli syke, eller satt i karantene, så vil vi slite med å opprettholde produksjonen. Vi har en avtale med sykehuskjøkkenet i Harstad der de kan levere ved behov. Nå kan jo også de bli rammet av koronaviruset, og vi har nå tatt grep for å være i forkant, sier Anne Sand.
Grepet er å gå ut å be om kokker som er tilgjengelig kan tenke seg å steppe inn på kort varsel for å hjelpe til ved en akutt krisesituasjon.
– Vi vet vi har folk med god kompetanse og håper de vil melde sin interesse. Daglig leder Geir Myhren er den som skal kontaktes av dem som kan tenke seg å bidra. Siden vi har kok/kjøl produksjon kan det være greit med litt opplæring i forkant. Onsdag la vi ut en forespørsel, og Geir forteller om bra respons, men ønsker flere, sier Anne Sand.