Kantor Ken-Gøran Mikkelsen har fått støtte fra Sametinget for å komponere et spesialverk med bakgrunn i det samiske.

Verket har fått navnet «Sápmi Fantasia», og blir urframført under markeringen av Samefolkets dag i Borge kirke onsdag kveld.

Ken-Gøran Mikkelsen har komponert og arrangert et verk på 7 satser, for ulike instrumenter som: orgel- kor- kornett og orgel- piano og kornett- flygelhorn, vokal (joik), perkusjon og orgel.

– Her får man høre musikk som er alt fra det sarte og melankolske, til det dramatiske og pompøse. Mange musikalske virkemidler er tatt i bruk ved dette unike verket, som ifølge komponisten da skal være med på å forsterke den formidlingskraften musikk har, og ikke minst tolkningene/bildene i hodet publikum (forhåpentligvis) vil få. Hvorfor noen får gåsehud ved å høre på musikk, er ennå en liten gåte. Men det man likevel med sikkerhet kan si, er at musikk påvirker oss både rasjonelt og emosjonelt. Det hele blir ledet av kantor/komponist/arrangør/musiker/dirigent Ken-Gøran Mikkelsen, som selv skal komme med litt informasjon og bakgrunn av de ulike satsene i verket, forteller sogneprest Frode Wigum i Borge menighet.

Lofotr Kantori skal også bidra, blant annet som forsangere på noen salmer, og ikke minst på satsen i verket som er skrevet for kor.

– Dette er også startskuddet for jubileet for orgelet i Borge kirke, som er 30 år dette året. Dette blir med andre ord det første arrangement av flere, som vil pågå hele dette året.

– Etter urframførelsen, inviterer vi alle til fest i menighetssalen med kaffe og kaker, og jeg skal holde et lite foredrag om det samiske i Lofoten. Rammen for denne urframføringen, blir lagt opp som en kombinasjon av konsert og musikkandakt, forteller sogneprest Frode Wigum.