Gå til sidens hovedinnhold

- Avgjørelsen om å utrede ny flystripe er veldig bra!

Artikkelen er over 5 år gammel

Det sier fylkesråd for samferdsel, Hild-Marit Olsen(Ap) i Nordland etter at det fredag ble klart at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil be Avinor om å gjennomføre en samfunnsøkonomisk analyse av en ny lufthavn i Bodø.

Her skal man vurdere gevinster og kostnader ved å bygge en ny flyplass i Bodø, sammenlignet med å oppgradere den nåværende flyplassen.

- Utredningen kan åpne for en flytting av flystripa og gjennom det frigjøre store områder som Forsvaret og Avinor i dag disponerer. Dette er bra ikke bare for Bodø, befolkningen der og utviklingen av byen, men også for næringslivet i Nordland. Kombinasjonen jernbane, større havn og flyplass gjør at fylkeshovedstaden i Nordland kan tjene næringslivet i landsdelen enda bedre, sier Olsen.

Finansieringen av den nye flystripa blir spesiell i og med at mye av pengene hentes fra salg av områder fra den gamle flyplassen.

Nyheten fra regjeringen kom under en pressekonferanse i Bodø i dag med tre statsråder: finansminister Siv Jensen (FrP), samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) og statsråd for EØS-saker og forholdet til EU, Vidar Helgesen (H).

LES OGSÅ:

- Bodø har blitt møtt med svada-prat

Kommentarer til denne saken