Siste innspurt i hurtigbåtsaken: - Vis engasjement!

Innspurt: Mandag samles fylkestinget og i helga er det flere møter i innspurten for forkjemperne for hurtigbåten mellom Lofoten og Bodø.Foto:Arkiv

Innspurt: Mandag samles fylkestinget og i helga er det flere møter i innspurten for forkjemperne for hurtigbåten mellom Lofoten og Bodø.Foto:Arkiv

Artikkelen er over 2 år gammel

I helga er siste innspurt for å påvirke politikerne før avgjørelsen tas om hurtigbåtens framtid i Lofoten.

DEL

Fredag kveld kommer samferdselskomiteen til Nordland fylkesting til Skrova for å ha møter om de varslede kuttene i hurtigbåt-tilbudet mellom Lofoten og Bodø.

Lokalbefolkingen i Skrova har varslet at de tenner fakler og møter opp på hurtigbåtkaia for å ta dem i mot. Også lokalpolitikerne skal utover for å møte komiteen der blant annet Turid Ringstad (Ap) fra Vågan og Bente Anita Solås (H) fra Vestvågøy sitter.

– Komiteen drar til Skrova fredag og ordfører Eivind Holst og jeg skal ut for å ha møte med dem på lørdag, sier varaordfører Frank Johnsen (Sp) i Vågan.

Les også: Bodø-ordføreren: – Forstår uroen for et redusert tilbud

Han er klar på at det nå er viktig å vise engasjement i innspurten før avgjørelsen tas. Fylkestinget åpnes på Thon Hotel Lofoten mandag morgen, men allerede søndag skal det være flere møter i Svolvær.

– Å møte opp for å vise sitt engasjement er veldig, veldig bra. Vi ser at når vi behandler saker i Vågan og det er folk på galleriet så gir det ekstra press og et alvor. Fylkestinget starter med gruppemøter søndag og det er klart at Thon er full av fylkestingspolitikere, sier Frank Johnsen videre og slår fast:

– Vi er avhengig av den båten.

Les også: FRP vil utsette saken om nytt samferdselskart i Nordland

Søndag skal flere grupperinger møte fylkespolitikerne fra både posisjon og opposisjon for å legge fram sin sak, deriblant en delegasjon fra Vågan næringsforening samt fra Skrova.

Lena Hamnes i Vågan Ap sier partiene i Lofoten har jobbet hardt for å overbevise fylkespartiet om å droppe kuttene.

– Vi er et samlet politisk miljø i Lofoten i tillegg til næringsliv, befolkning og idrett. Det budskapet har de fått, sier Hamnes.

Også hun maner til engasjement mot de foreslåtte kuttene.

– Alt engasjement nytter. Enten man møter opp eller sender e-post til fylkestingsrepresentantene. Det er utrolig viktig å la sin stemme bli hørt!

Les også: – Næringslivet vil beholde hurtigbåten


Artikkeltags