Flere tar hurtigbåten, øker tilbudet: - Hver avgang hadde flere reisende i fjor

Flere reisende: Hurtigbåten mellom Svolvær og Bodø øker passasjertallet.

Flere reisende: Hurtigbåten mellom Svolvær og Bodø øker passasjertallet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Nordlandsekspressen mellom Bodø og Svolvær øker passasjertallet, og nå skal det også gi flere avganger.

DEL

Nye passasjertall for NEX2 mellom Svolvær og Bodø viser at hver avgang hadde flere reisende i 2018 enn i 2017.

– En gledelig utvikling, sier samferdselsråd Svein Eggesvik i en pressemelding.

I gjennomsnitt reiste 97 passasjerer med hver avgang på NEX 2. Det er samferdselsråden svært godt fornøyd med, og legger vekt på at veksten er viktig.

- En vekst på 4 passasjerer per tur virker kanskje ikke som all verden. Men det viser at ruten fyller et behov for befolkning og turister i Nordland. Båten gjør det enkelt å reise til og fra Bodø for de som bor langs kysten, og gjør det lett for turister å komme seg til alle de fantastiske destinasjonene båten går innom. Samtidig gir en vekst i antallet passasjerer og inntekter muligheten til å gi et enda bedre tilbud, sier fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik (Sp).

I fjor økte inntektene med en halv million kroner mot året før. Eggesvik viser til at selv om behovet for tilskudd fortsatt er stort, skal økte inntekter gi flere avganger.

- Fra 1. mars gjeninnføres lørdagsturene med avgang fra Svolvær på morgenen og retur fra Bodø sent på ettermiddagen. Det gjør det mulig å få en hel dag i Bodø, uten å måtte overnatte. Vi vet at dette er et tilbud som har vært etterspurt av mange, og vi er glade for å kunne innføre det, sier Eggesvik.

Etter 1. mars kommer også de nye båtene til Nordlandsekspressen.

- De nye hurtigbåtene som skal inn i ruten vil gi et enda bedre tilbud, med større fokus på selve reiseopplevelsen. Samtidig er båtene lettere og skal bruke mindre drivstoff slik at utslippene reduseres, opplyser Svein Eggesvik

Les også: Den ene av de to nye hurtigbåtene er nå sjøsatt

Les også: Ekspeditørene beholder jobben – foreløpig: – Ingenting skjer brått

Artikkeltags