Gå til sidens hovedinnhold

Har skapt et nytt norsk reiselivsikon

Artikkelen er over 4 år gammel

Våren 2017 deltok nærmere fire hundre gjester på Arctic Haute Route. En toppturseilas som tar deg til de beste skifjellene langs kysten fra Lofoten til Tromsø ombord i et nostalgisk hurtigruteskip.

I disse dager lanseres 2018 turene, og mange har allerede tatt kontakt for å sikre seg plass. I fjor var det ærverdige «Nordstjernen» som ble benyttet til å befordre deltakerne fra destinasjon til destinasjon på vinterseilasen mellom Bodø og Tromsø, hvor Lofoten, Andørja, Senja og Kvaløya var utfartssteder.

I år er det ærverdige «Gamle Salten» som vil bli benyttet i befordringen av deltakere i neste års Arctic Haute Route mellom Lofoten og Tromsø.

«Salten» bygd i 1953 var Salten Dampskibsselskabs stolthet og flaggskip og ble satt inn i fast rute etter det tragiske forliset til «St. Svithun» i 1962.

– Et nytt, norsk reiselivsikon er under oppseiling, opplyser Fredrik Geelmuyden som startet selskapet i 2012.

Gullrekka i nord

Arctic Haute Route er utviklet av opplevelsesselskapet Norwegian Adventure Company. Toppturseilasen gir en unik mulighet for alle skiglade å nå de beste skifjellene på øyene mellom Lofoten og Tromsø – Lofoten, Andørja, Senja og Kvaløya.

– Dette er gullrekka i nord, en rå toppturopplevelse hvor du seiler langs den Atlantiske kystlinjen, og er med på toppturer som starter og ender i fjæra. Vårt mål er å utvikle Arctic Haute Route til et norsk reiselivsikon, sier Nina Kristine Madsen-Geelmuyden, som startet selskapet sammen med Fredrik Geelmuyden i 2012.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Sunday Times Travel Magazine sparte ikke på superlativene da de tok turen nordover.
 – «Sail in, hike up, ski down, this Arctic ski & sail concept is absurdly enjoyable and the coolest holiday – ever» skrev journalist, Duncan Craig da han deltok på en av vinterens turer.

Aktiv livsstil & dager vi husker

Våren 2018 vil nostalgiske MS "Gamle Salten" seile mellom Lofoten og Tromsø.

– Skipet fylles med topptur-entusiaster på alle nivåer fra inn- og utland, og har plass til nærmere 60 gjester og guider, sier Geelmuyden.

Første avgang er satt til 5. april 2018.

– Livet er kort. Mange er som oss, opptatt av aktiv livsstil og mer tid med likesinna, på vinteren toppturer og frikjøring. Vi vil gjøre mer av de tingene vi digger, samme med andre, fordi det er disse dagene vi til syvende og sist husker. Vårt mål er å lage så bra produkter at vi ville brukt penger og tid på vårt eget produkt, sier Fredrik Geelmuyden.

 

Kommentarer til denne saken