Vanskelige kjøreforhold med svært glatte partier

Det er mange glatte partier på grunn av underkjølt regn. Politi og vegvesen oppfordrer bilistene å være ekstra oppmerksom.

Det er mange glatte partier på grunn av underkjølt regn. Politi og vegvesen oppfordrer bilistene å være ekstra oppmerksom. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Selv om deler av E10 tidvis har vært bar, skaper underkjølt regn det svært problematisk på enkelte partier.

DEL

- Nå på morgenen var det flerte partier også vest i Lofoten som ble islagt på grunn av underkjølt regn. E10 fra Å til Lofast er problematisk nå med temperaturer på om lag null. Vi hadde strøbiler ute sent i natt for å bøte på de verste partiene. Men sanden blir fort overdekket med is når underkjølt regn treffer bakken, sier John-Roger Sørvang i Statens vegvesen.

Samtidig som veioppsynsmannen henstiller til at folk er ekstra varsom langs veien slik væreforholdene er nå, kommer samme oppfordring fra UP. De melder om svært glatte veier også i Vesterålen. Politiet anmoder bilistene ta ekstra hensyn til de vanskelige kjøreforholdene.

Fredag var det E10 mer eller mindre islagt fra Svolvær til Gullesfjord. Lengre østover var det delvis snødekte veier, men også is og svært glatt i de områdene veien la kloss inntil sjøen. Søndag var kjøreforholdene mye bedre, med mye svart bar asfalt helt fra Narvik og til Svolvær. Men mandag morgen har underkjølt regn skapt svært mange glatte partier på denne strekningen.

Det var også glatt på veien i fjor i januar.

Det var også glatt på veien i fjor i januar. Foto:

- Det går fort at is overtar for sand. I løpet av en halv time skjedde det på Vestvågøy. Da jeg gikk tur søndag var det greit å gå fordi sandstrøingen virket effektiv. Men en halv time senere var det ingen hjelp i sanden. Da så vi den lå der, men var dekket av is som ble dannet av underkjølt regn. På veien forsøker vi å få mer av isen til å tine ved at vi blander sanden med litt salt. Inntil videre er vår klare oppfordring til bilistene om å ta høyde for at det er mange ekstra glatte partier på hele E10, også i vest hvor det for det meste var svart asfalt i forrige uke. Vi har noen klare værskiller langs E10, som bilistene må ta ekstra hensyn til. Blant annet kan kjørende oppleve en type veibane på den ene siden av Rørvikskartunnelen og en helt annen på motsatt side. Det samme er på Raftsundet bru og i Sørdalstunnelen. Så kjør varsomt, oppfordrer Sørvang, som håper mildværet utover uke tærer mer på isen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken