Gå til sidens hovedinnhold

E10-tunnelen skal utvides - stenges i opptil to timer

Artikkelen er over 4 år gammel

Kommende uke kommer Børvågtunnelen på E10 øst for Svolvær til å være stengt på grunn av veiarbeider, og folk må finne seg i en manuell trafikkdirigering dag og natt.

I mange år har klagene fra trailernæringen vært stor siden Børvågtunnelen på E10 øst for Svolvær ikke bare er trang, men også lav.

Det har ført til at når trailere møtes inne i tunnelen, så vanker det skader på lasteromskapene, som kommer i kontakt med et tunneltak som vinner kampen i slike ublide møter.

Tar ned tunnelgolvet

Prosjektleder Jon-Roger Sørvang i Statens vegvesen sier at dette er et kjent problem, og nå tar man grep.

Man har engasjert Mesta som hovedentreprenør for å bedre forholdene, og dette bruker Statens vegvesen rundt to millioner kroner på.

– Vi skal ta ned det ferdige tunnelgolvet med hele 40 cm, og dette vil øke bredden ute ved kantene i tunnelen, men ikke oppe under tunneltaket. Møtende biler og trailere vil få det litt mer romslig.

– Det vil også bedre forholdene litt for myke trafikanter, som ikke har eget fortau gjennom den korte tunnelen på E10 midt mellom Svolvær og lufthavna på Helle, sier Sørvang.

Ei ukes arbeid

Han sier at det er Nordasfalt AS som først går i gang. Toppdekket skal først freses vekk av Nordasfalt på mandag, som også skal legge sluttdekket når alt er ferdig. Selve uttaket av masser skal Rasmussen Anlegg fra Napp gjøre.

– Under dette arbeidet, som vil foregå hele neste uke, må trafikantene påregne køer og ventetid i opptil en halv time på dagtid, og to timer på natta mellom kl. 21.00- 06.00 alle dager hele uka lang.

Tilpasses flyavganger

– Det blir manuell trafikkdirigering hele døgnet. Man har hatt en dialog med Avinor, og det blir tatt hensyn til flyavganger og flyankomster.

– Men folk som skal reise via Svolvær lufthavn på Helle må legge til minst en halv times ekstra tidlig avreise til flyplassen enn man vanligvis gjør hjemmefra, sier prosjektleder Jon-Roger Sørvang.

Under dette arbeidet må man påregne kun ett kjørefelt i bruk til enhver tid. Og folk må vise køkultur og hensyn. Og slippe nødetater fram ved behov.

Les hvordan yrkessjåfører opplever å kjøre gjennom denne tunnelen:

Tunnel på E10 er så smal og lav at vogntog må kjøre midt på veien

Lavere tunneltak har ført til skader på flere bilskap

 

Kommentarer til denne saken