Maksimal kjøretid på 45 minutter

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Kortere reisevei mellom Svolvær og Leknes, samt Leknes og Reine,  og bedre flyforbindelse mellom Lofoten og Oslo er foreslått som to mål for framtidas transportsystem i Lofoten.

Det skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

Forslagene skal drøftes på Leknes torsdag da Statens vegvesen inviterer kommuner, næringsliv og offentlige etater til møte.

Vegvesenet skal redegjøre for forslaget og etter at politikerne har fått ei ukes tenketid, blir det et samrådingsmøte der de skal si hva de mener om forslagene.

I oktober var det idedugnad i Svolvær der transportbehovene for Lofoten var tema. Det er disse innspillene vegvesenet har lagt til grunn for forslagene.

Mer konkret er det foreslått at kjøretida mellom Svolvær og Leknes, Leknes og Reine ikke skal være mer enn 45 minutter. Det skal heller ikke ta mer enn 25 minutter å kjøre fra Fiskebøl til Svolvær.

Å tilrettelegge for direktefly fra Lofoten til Oslo med direkteruter og videreforbindelser til utlandet.

- Et annet sentralt mål for arbeidet med framtidas transportløsninger er å styrke Lofotens særegne verdier. Dette skal blant annet skje ved å ivareta og utvikle E10 gjennom Lofoten som Nasjonal turistveg og Nasjonal sykkelrute, skriver Statens vegvesen.

Fergestruktur, godstransport og skredsikring hører også med i arbeidet med konseptutvalgutredninga.

Utredninga skal være ferdig i vår og blir deretter tatt inn i arbeidet med Nasjonal transportplan for årene 2018 til 2027.

Les også: Starter utredning av Veipakke Lofoten

Les også: – Vær med og bestem E10 gjennom Svolvær!

Debatt: Hva synes du om disse målene? Er de realistiske?

Artikkeltags