Gå til sidens hovedinnhold

Fare for streik i luftfarten til helga

Artikkelen er over 4 år gammel

Dersom det blir iverksatt streik, vil dette få betydning for passasjerer som benytter Bodø lufthavn i nord.

- Vi håper selvfølgelig at det ikke blir streik, men skulle det bl, oppfordrer vi våre passajerer til å benytte innsjekkingsautomater og internett for innsjekk. Det er ikke Widerøe som er en del av konflikten, men Widerøe Ground Handling AS. De leverer bakketjenester til oss. Blir det konflikt vil dte medføre at innsjekking ikke blir bemannet hele tiden, og reisende får ikke bistand til å sende spesialbagasje som ski og barnevogner, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe.

I første omgang er fire flyplasser som blir berørt, deriblant Bodø, i tillegg til Stavanger, Trondheim og Stavanger.

For passasjerer fra Lofoten vil striken ikke få direkte konskvenser dersom de ulike flyrutene ikke blir berørt. Innsjekking vil foregå som normalt og gjennomgående bagasje vil også bli håndtert som normalt i Bodø.

PÅ hjemmesiden til Widerøe oppfordrer de alle passasjerene om å møte opp i god tid, samt belage seg på at det vil være svært begrensede muligheter for assistanse og spesialbagasje på de berørte lufthavnene.

Ankomstservice og billettkontor vil kun være tidvis bemannet, så alle billettendringer og bestillinger må gjøres på nett eller gjennom kundeservice.

Dersom de reisende ønsker å framskynde sine reiser eller utsette disse, tillater Widerøe endring av billetter til og fra berørte flyplasser. De forsikrer også om at refusjon vil bli gitt dersom flygingen blir kansellert.

Avinor opplyser at dersom streiken blir et faktum vil også SAS bli påvirket, fori SAS Ground Handling er en del av samme konflikt.

Kommentarer til denne saken