Tidligere skrev Lofotposten om Svolvær innbyggerforening som ønsker seg fellesfyrverkeri på nyttårsaften i Svolvær. Det samme ønsker Stamsund ve og vel i Stamsund. Dette blir tredje året de arrangerer fellesfyrverkeri på nyttårsaften, og har satt et mål på 40.000 kroner til tiltaket.

– Vi kjøper et fyrverkerishow av Gøran Malm på Bøstad. Han setter sammen et fyrverkerishow, i klasse fire. I fjor laget han et stort show, som var ulikt noe annet jeg hadde sett før, sier en av initiativtakerne til fyrverkeriet ved Stamsund ve og vel, Kristoffer Sandholm.

Alle monner drar

Lokale bedrifter i Stamsund sponser rundt halvparten av pengene, som innbyggerforeninga er veldig takknemlig for. I tillegg er de avhengig av at privatpersoner gir til tiltaket.

– De lokale bedriftene er veldig flinke til å støtte opp, men vi blir glad for absolutt alle bidrag. Alle monner drar, sier han.

– Vi håper vi kan få inn litt mer enn i fjor, rundt 50.000 kroner. Da vil vi få et heidundrende show. Jo mer penger som kommer inn, jo artigere kan Gøran ha det.

Sandholm tror tiltaket motvirker oppskyting av fyrverkeri tidligere i romjula.

– Kanskje folk tenker seg litt om før de sender opp fyrverkeri i mange dager, og venter heller på det store showet. Det første året vi arrangerte var vi rundt 1000 personer som gikk i fakkeltog fra Joker og til bakken. Der ble det servert kakao og bakst fra lokale folk. Da sendte vi opp fyrverkeriet rundt klokka syv. Antakeligvis blir et rundt den tiden i år også. Om showet starter tidlig, får unger og tilreisende med seg showet. Det er jo mørkt uansett, så det er ikke så farlig, sier Sandholm.

Han sier at showet er for alle, og at man ikke trenger å bidra for å være med.

– Men vi setter stor pris på all hjelp vi kan få. Uten støtte fra folket vil det ikke la seg gjennomføre, slik som vi har gjort det til nå, sier han.

Slik kan du støtte fyrverkeriet:

Bankkonto nr. 4750.30.20161

Vipps: 11519

Spleis: Felles fyrverkeri 2019/2020