Gå til sidens hovedinnhold

Samler inn penger til nytt orgel med gratiskonsert

Artikkelen er over 1 år gammel

Neste fredag drar Kirken i Vågan i gang den første av tre konserter for å samle inn penger til nytt orgel i Svolvær kirke.

Det gamle orgelet som ble produsert i 1905 fungerer ikke, og er for øyeblikket erstattet med et elektronisk instrument. Ifølge organist Terje Brun vil det koste omtrentlig fem millioner kroner å få nytt orgel på plass i kirka.

– Det har kommet inn en fin sum allerede, men vi er ikke riktig i mål ennå. Jeg kan røpe at vi er omtrentlig halvveis, forteller Brun.

De tre konsertene, hvor Lill Rebekka Jentoftsen, Julie Brattli Steinvik, Markus Dvergastein, Sangkoret Våghals, Elise Westerlund, Helge Vikjord og Terje Brun skal opptre, vil være gratis, men det samles inn kollekt ved utgangen.

– Vi håper at folk ønsker å bidra til dette formålet. Vi trenger all hjelp vi kan få. Nå blir det elektroniske instrumentet brukt til både begravelser og bryllup. Det kan dessverre ikke sammenlignes med et skikkelig kirkeorgel. Alle jeg har spurt har veldig lyst til å bidra. Artistene stiller opp gratis, og det er vi veldig glade for. Vi må bare gjøre en innsats og gå inn i det med frisk mot, sier Brun.

Kommentarer til denne saken