Gå til sidens hovedinnhold

Engasjerte pølsemaker for å lære å lage egne pølser

Tommy tok initiativ til pølsekurs

Artikkelen er over 4 år gammel

Tommy Sandnes ville lære å lage sine egne pølser. Han tok like godt initiativ til et pølsekurs der deltakerne ble kurset av godkjent pølsemaker.

– Jeg har lenge holdt på å prøvd meg på å lage mine egne pølser, men har ikke fått det helt til slik jeg ønsket. Derfor tok jeg kontakt med pølsemaker Kai Gundersen som holder pølsekurs og han kunne tenke seg å komme til Lofoten. Det kunne han og dermed så begynte jeg å lufte interessen om et slikt kurs. Til slutt var det åtte stykker som møtte opp på Griseknoen barnehage der kurset ble holdt, forteller Tommy Sandnes som bor på Skulbru.

Flere typer pølser

Han forteller at etter en liten teoridel så fikk deltakerne gå i gang med pølselagingen.

– Vi laget grillpølser, påleggspølser og spekepølser.Vi laget forskjellige smaksvarianter av grillpølsene og de ble bare utrolig gode, slår Sandnes fast som bare gleder seg til spekepølsene er ferdig.

– De må modnes i ett par måneder, men de ser helt fantastiske flotte ut allerede nå. De gleder jeg med til å smake, legger han til.

Han er klar på at det å få til rett konsistens på kjøttfarsen er den største utfordringen.

– Det å forstå blandingen av væske og ha rett temperatur er viktig for at ikke farsen skal bli «kort». Det er samme utfordring når vi lager fiskemat, sier Tommy.

– Vet hva som er i

Han sier at deltakerne fikk mye ut av kurset.

– Vi lærte masse og det ble handlet mye pølsemakerutstyr. Jeg ble helt gira, sier han med et smil.

– Hvor lage sine egne pølser når det er så mange varianter å få kjøpt?

– Det er noe eget å servere noe man har laget selv. For meg er det at jeg vet hva som er i pølsene det viktigste argumentet for å lage pølsene selv. Det blir ikke noe rimeligere å lage pølsene selv, men mye artigere enn å kjøpe de i butikken, sier Sandnes som etter kurset har fått flere henvendelser om nytt kurs.

– Jeg har planer om et kurs til høsten, men det avhenger selvfølgelig av responsen. Får vi ti stykker så kjører vi nytt kurs, men vi vil komme tilbake med nærmere informasjon etter sommerferien, sier Tommy Sandnes som denne sommeren vil fylle grillen med egenproduserte grillpølser.

Kommentarer til denne saken