Søndag var det duket for Norges Fotografforbunds årlige landskonkurranse i Drammen i forbindelse med Fotografi 2019.

Gundersen konkurrerte med 202 fotografer og 808 bilder fra hele landet.

– Veldig artig

Gundersen driver sitt eget fotostudio på Leknes. Under konkurransen vant hun i kategorien «Barn» med bildet «Family life».

– Det har ikke gått helt opp for meg enda. Dette er fantastisk og veldig artig. Jeg må nok lande litt før jeg klarer å sette ordentlig ord på det, sier Gundersen og ler.

Gundersen har tidligere vunnet årets bilde i familie-klassen og en bronse, men har aldri vunnet gull. Bildet «Family life» ble også kåret til årets bilde.

Bildet hun nå har vunnet gull med er av hennes egne barn og ble tatt i oktober i Valberg. Seieren har inspirert henne til å satse videre på konseptet «Lofotungene».

– Ideen har jeg hatt et par år, og konseptet handler om å fotografere ute i lofotværet – uavhengig av om det er regn, snø eller sol. Målet er å fremme ungene og deres liv, lek og øyeblikk. I tillegg ønsker jeg å fremme Lofoten, samt vise det ekte med øyriket, sier Gundersen.

Hederlig omtale

I ei pressemelding kommer det fram at juryen har uttalt følgende om Gundersens bilde:

«It's a beautiful moment in life, as pure as it gets» og «Fotografen formidler gleden i øyeblikket på en formidabel måte. Komposisjonene, fargene og kontrasten skaper en så god stemning at man ønsker å være med. I en kategori med stor konkurranse, skiller dette fotografiet seg ut fra mengden».

Gundersen mottok i tillegg hederlig omtale for bildene «Forever Yours» og «Where I belong».

Norges Fotografforbunds landskonkurranse er åpen for medlemmer i Norges Fotografforbund og andre yrkesutøvende fotografer. Hver fotograf kan sende inn fire fotografier i syv kategorier; åpen klasse, barn, bryllup, kommersielt, natur, portrett og reportasje.