Det forteller Svein Egil Torbergsen, som blir hovedtrener for det «nye» femtedivisjonslaget til Svolvær IL.

Denne sesongen trente ofte spillerne til klubbens fjerdedivisjon- og femtedivisjonslag sammen. Dette vil klubben nå unngå, ved å starte opp et juniorlag, hvor ingen over 19 år verken skal spille kamper eller delta på treningene.

– Det handler om lagfølelse, og at de yngre spillerne vil ha en mer homogen gruppe. I tillegg er det et ønske at de skal reise på en turnering sammen før de blir for gamle. Det er noen år siden SIL hadde et godt nok grunnlag til å stille et slikt lag, forklarer Torbergsen.

Gir ungguttene sjansen

I trenerteamet for det nye laget får han med seg Viggo Henningsen, Arnt-Aage Vesteraa og Sindre Fagerlid. I tillegg jobbes det med å få en person til inn i gruppa.

– Nå gir vi ungguttene våre en sjanse. Det vi ønsker å oppnå er at det ikke skal være store forskjeller, blant annet på hvem som møter på trening. Med et vanlig B-lag i femtedivisjon er aldersspennet fra 15 år til over 30. Alt fra dem som bare trener litt, til de ivrigste juniorene. Med et dedikert juniorlag vil vi få mer forutsigbarhet, og mer kontroll på hvem som er på trening, sier Torbergsen.

Sportslig leder i Svolvær IL, Petter Solli, mener tiltaket er fornuftig.

– Noen av de yngre spillerne har blitt flyttet opp i systemet. Det er både positivt og negativt, men spillerne har ikke følt seg som en enhet. De vil gjerne spille med sin aldersgruppe. På mange måter var det slik også denne sesongen, men da «fløt» det veldig mye, så jeg skjønner dem godt. Vi må lytte til dem, slår han fast.

Solli poengterer også at gutter16-spillere kan hospitere opp til juniorlaget, og at juniorene som ønsker det skal få satse sammen med klubbens A-lag.

– Vi må tenke flere tanker samtidig, og ha et samarbeid med dem det gjelder. Hvis noen juniorspillere ønsker å trene og spille med de litt mer rutinerte og eldre spillerne skal vi legge til rette for det.

LES OGSÅ: Terje Hansen fortsetter i FK Lofoten: - Oppsiktsvekkende at jeg har fått så lang kontrakt

LES OGSÅ: Marianne ble årets kvinnelige leder: – Deler prisen med alle i BUIL

Jakter ny trener

Tidligere i november ble det klart at Solli trer av som hovedtrener for klubbens A-lag.

– Det er ikke noe annet enn at jeg føler jeg har vært trener lenge nok. Nok er nok, og jeg tror det er greit med litt forandring. Man vurderer sin egne stilling hele tiden. Når det ikke går spesielt bra, så må man tenke seg litt om. Jeg tror nye koster kan gjøre seg, sa Solli til Lofotposten.

Klubben har frem til nå ikke funnet en ny trener til A-laget. Det hersker også fortsatt usikkerhet rundt hvilken divisjon klubben spiller i neste sesong. SIL havnet på nedrykksplass, men kan fremdeles få tilbud om fortsatt spill i fjerdedivisjon – hvis Luna eller Hardhaus takker nei til opprykk fra femtedivisjon.

Det lyktes ikke Lofotposten å få en kommentar fra kretsen. Klubbene har svarfrist 1. desember.

LES OGSÅ: Ballstadjubel etter Blest-nei

LES OGSÅ: Deadline er flyttet til 1. desember for Leknes FK