Gå til sidens hovedinnhold

Sayniya (17) vant førerkortstipend

Artikkelen er over 1 år gammel

For andre året på rad vinner en elev fra Aust-Lofoten videregående skole et stipend i Trygg Trafikks konkurranse #ErDuSikker?. I år ble Sayniya Abdi Ali (17) den heldige.

Stipendet er på 15.000 kroner og skal brukes på førerkortet, en reise eller en sykkel. Ali har bestemt seg for at hun vil bruke pengene på å ta førerkortet.

– Jeg skal ta kjøretimer til sommeren. Det gleder jeg meg til, forteller hun.

For å være med i trekningen av dette stipendet måtte hun svare på alle syv utfordringene i konkurransen. Utfordringene gjennomføres på nett.

Holdningsskapende

Det er andre gang Aust-Lofoten videregåendeskole er med på konkurransen. Kun en elev fra fylket kan vinne stipend-premien. I år var det to skoler fra Nordland med i konkurransen, inklusive Aust-Lofoten videregående.

– «Er du sikker?» er en holdningsskapende konkurranse. I tillegg til spørsmål om trafikkregler, er det spørsmål om går på mobilbruk og hva man gjør om noen kjører fort eller har drukket, forteller elevrådskontakt Elisabeth Lotind.

– Det var en bra konkurranse. Jeg lærte hvordan man skal være i trafikken og trafikkregler, sier Ali.

– Effekten av #ErDuSikker? ble evaluert av Transportøkonomisk Institutt (TØI) i 2017. Evalueringen viser at elever som har deltatt i #EDS har fått økt kunnskap og sier ifra oftere enn elever som ikke har deltatt i #EDS, skriver Trygg Trafikk på sine nettsider.

– For oss er det bra å være med på konkurransen. Det er jo nå vi skal ta sertifikatet, sier elevrådsleder Kristian Haugnes (18).

Les også:

Magnus (17) vant 15.000 kroner til å bruke på førerkortet

Kommentarer til denne saken