«Ringer i Vannet», som prosjektet heter, jobber for at folk som står utenfor arbeidslivet skal komme tilbake i jobb. Det er et samarbeid mellom NHO, NAV og LIAS i Lofoten, som alle var representert under overrekkelsen tirsdag.

– Dette er en ren rekrutteringstjeneste. Hvis noen av våre medlemsbedrifter har behov for ansatte ber vi dem se etter mennesker som står utenfor arbeidslivet, forklarer Paulsen.

– Stas å få dette til

LIAS er en av arbeids- og inkluderingsbedriftene som utgjør Ringer i Vannet.

– De har kontakt med medlemsbedriftene i NHO. Vi kartlegger behov, mens dem ser i sine registre og prøver å finne en kandidat som passer inn. Da blir vedkommende satt inn i en bedrift og får prøve seg i arbeidslivet. Det kan føre til fast ansettelse, sier Paulsen.

Nylig ansatte både Scandic og Kringla personer gjennom prosjektet.

– Det er stas når vi får dette til. Bedriftene mottar en diplom, og det er en anerkjennelse for at de gjør sitt samfunnsansvar, samtidig som de får inn gode folk til å fylle stillingene sine. LIAS gjør en kjempejobb ved å formidle kandidater som ellers har problemer med å komme seg tilbake i arbeidslivet. Det er vinn-vinn for alle parter, legger Paulsen til.

Skaper suksesshistorier

Hotelldirektør ved Scandic i Svolvær, Gunhild Elisabeth Laundal, forteller at det for dem er viktig å bidra til samfunnet.

– Det er en fin måte se forbi en CV på, og heller møte folkene. Ved å gi dem en sjanse i praksis kan vi skape suksesshistorier ved at de blir fast ansatte senere. Det synes vi er veldig hyggelig og gøy å bidra med, sier Laundal.

Hun forteller at erfaringene med Ringer i Vannet er utelukkende positive.

– Det som er unikt denne gangen er at vi har ansatt tre personer som ha vært hos oss i praksis. Vi ansetter gjerne når dem gjør en så god jobb som Istarlin og Abedom har gjort, smiler hotelldirektøren.

Istarlin og Abedom er to av de nyansatte ved Scandic i Svolvær.

– Vi trives veldig godt, og vi er glade for å ha fått denne sjansen. Vi vil gjerne jobbe her lenge, smiler de to.

Også Kringla i Svolvær ved Cato Stubberud mottok pris.

undefined

Fakta

■ Ringer i Vannet er NHOs rekrutteringsprosjekt som bistår NHO sine medlemsbedrifter i jakten på arbeidskraft. Arbeids- og inkluderingsbedriftene som deltar i satsingen kartlegger NHO bedriftenes behov for arbeidskraft og søker å finne riktig person til jobben.

■ Satsingen er et samarbeid mellom NHO, arbeids og inkluderingsbedriftene i NHO Service og NAV.

■ Ringer i Vannet er NHOs satsing på delmål 2 i IA avtalen; øke antall ansettelser av personer med redusert funksjonsevne

■ I Nordland er det disse arbeids- og inkluderingsbedriftene som utgjør Ringer i Vannet: Galvano Tia AS, Bodø Industri AS, Agenda AS, LIAS AS, Vesterålsprodukter AS, Driv Karriere AS Og Helgeland Industrier AS

■ I Nordland har nærmere 100 NHO bedrifter signert rekrutteringsavtaler med Ringer i Vannet og

■ 375 personer i Nordland har fått jobb etter tiltak i en arbeid og inkluderingsbedrift i 2017. Av disse har 103 blitt ansatt i en NHO-bedrift, noe som tilsvarer 27 %.