Gå til sidens hovedinnhold

Stamsund gjør seg klar for festival

Artikkelen er over 5 år gammel

Tirsdag starter Stamsund internasjonale teaterfestival for 15. gang - og i år gjøres det med en helt spesielll teknisk installasjon.

- Jeg håper folk kommer på åpninga, for i år blir den superspektakulær! ivrer festivalsjef Thorbjørn Gabrielsen.

Nøyaktig hva som skal skje på hurtigrute kaia, vil han ikke røpe, men han lover det blir "instagram-moments" - øyeblikk som vil få folk til å dra mobilene opp av lomma for å forevige det som skjer. (Tag med #sit15, oppfordrer festivalen)

Dagen før dagen er over 100 frivillige i sving for å få alt å plass.

- Det er superhektisk, konstaterer Gabrielsen.

- Vi har 25 ulike forestillinger, en rekke seminarer og workshops. Vi legger vekt på det sosiale. På festivalkroa er det fri entre, DJ og blant annet standup fra London om kveldene, sier Gabrielsen.

Vestvågøy kulturskole får også i år æren av å ha første forestilling på festivalen. De viser musikalen Robin Hood. Deretter er det parade nedover Stamsund til hurtigrutekaia hvor åpningen skjer.

Les også: Stående applaus til Robin Hood & co

Det er ingen entydig tematikk for årets festival.

- Vi har heller plukket og valgt et bredt utvalgt gode forstillinger. Vi har både noe for de spesielt scenekunstinteresserte, men også mye for dem som bare vil ut og ha det gøy. Er man i tvil om hva man vil se, hjelper de som står på festivalkontoret gjerne til med å guide folk, lover Gabrielsen.

Noen av forestillingene er allerede utsolgt.

Festivalkro på kaia

Festivalkro hører med, og i år er det Mannfallet som har fått oppgaven. Puben utvider åpningstidene og har sørget for ekstra store lokaler under festivalen. Festivalkroa holder til i lagerlokaler på hurtigrutekaia.  Innehaver Øystein Bie Pettersen er spent:

 -Teaterfestivalen blir en liten prøvestein for en utvidet drift med mer fokus på matservering nå i sommer. Pizzaen vår har allerede lenge vært en stor hit, og det hadde vært morsomt å lykkes med en mer utvidet meny. Jeg gleder meg til å la Dr. Balsamico få fritt spillerom på kjøkkenet, skriver innehaver Øystein Bie Pettersen til Lofotposten.

Dr Balsamico er Paolo Gozzi som tidligere har hatt gjesteopptredener på nabolagspuben, og kallenavnet indikerer at han tar godt vare på mattradisjonene fra Modena i Italia, der han kommer fra.

-Fra å ha drevet en liten lokalpub, der jeg stort sett har gjort alt selv, har jeg nå en hel flokk med folk i arbeid. Det blir ei hektisk, men veldig artig uke. Teaterfestivalen er noe som virkelig puster liv i sommeren i Stamsund. Det er et herlig arrangement som Stamsund og Lofoten virkelig kan være stolte av, mener Bie Pettersen.

Smakebiter fra programmet:

"Jeg er en tedeist - elementær innføring i transporteringsdansen" av Martin Slaatto.

- Dette var en av de aller fineste forestillingene som ble lagt i Norge i fjor og vi er glade for å få den til Lofoten. Det handler om å danse seg fra A til Å i hverdagen. Det er magisk og morsomt, sier Thorbjørn Gabrielsen.

"Fendelhorgens flokk" med Geir Robsrud og Figurteateret i Nordland spilles på lørdag. Gjensyn med forestilling som ble lagt for sju år siden. Passer for barn i alle aldre. 

"A Lecture On Borderline Musicals" Erna Ómarsdóttir og Valdimar Jóhannsson/Shalala" og "So You Can Feel" med Pieter Ampe/Campo.

- Dette er stjerner innen scenekunsten. Vi er stolte av å få dem til Stamsund, sier Gabrielsen.

"You Make Me Feel Live"

- Vi samarbeider med Stamsund menighet i år og byr på kirkebakkekaffe med påfølgende jazzkonsert. Det blir spennende!

Les også: Programslipp

Kommentarer til denne saken