Da Tirill og Susannah skulle gå på tur til moloen med hunden, oppdaget de noe i vannet. De gikk for å se hva det var.

- Vi trodde at det var en oter eller en sel, men så så vi at det var en nise. Nisen svømte bare rundt i sirkel og gikk ofte opp for å få luft, beskriver jentene.

- Den virket stresset. Jeg er usikker på om den prøvde å komme seg ut. Det var derimot et område den kunne svømme ut, men den tok ikke sjansen fordi det var enda fjære da vi merket den. Vi så også at det var satt ut et garn som sperret den ene utgangen, forklarer Tirill.

Politiet mente at garnet var ulovlig satt ut

Jentene bestemte seg for å kontakte politiet for råd.

- De sa at vi måtte ta opp garnet, fordi det var ulovlig satt opp. Om det var noe som kom og ble irritert over at vi tok det bort, skulle politiet ha navn og adresse på vedkommende. Politiet skulle derimot ikke gjøre videre etterforskning av saken.

- Vi fikk ikke til å ta bort garnet. Man kommer seg ikke over dit uten å måtte dra ut i vannet med båt. Jeg skjønner ikke hvordan de som har satt ut garnet har klart det, mener Svolværingene.

Merkelig situasjon

Tirill og Susannah synes at hele situasjonen virker merkelig.

- Det er rart av nisen er helt alene, de er jo flokkdyr. Den ser ikke skadet ut og kan komme seg ut når det er flo, men det virker ikke som den prøver på det heller. Den svømmer bare rundt i sirkel og finner ingen utvei, mener de.

- Vi har også kontaktet Mattilsynet for å få hjelp til å fjerne garnet. Det virker veldig unaturlig å sette ut garn her.

OPPDATERT:

Tipser melder at nisen har vært fanget der i en ukes tid. Den svømte inn i havna og kommer seg ikke ut igjen på grunn av grunt vann. Lokale har prøvd å redde den ut med ulike metoder, men har ikke lyktes med dette. Nå kontaktes Politiet igjen for assistanse.