Sea King-helikopteret samarbeider med redningsgruppa for å hente kvinne ned fra fjellet: – Dette er eneste løsningen

Sea King-redningshelikopter er i aksjon for å hente kvinnelig turgåer ned fra Breitinden. Arkivfoto

Sea King-redningshelikopter er i aksjon for å hente kvinnelig turgåer ned fra Breitinden. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

En turgåer har satt seg fast på fjellet Breitinden nord for Vågakallen. Både Sea King-helikopteret og Svolvær alpine redningsgruppe er i aksjon for å hente turgåeren ned fra fjellet.

DEL

En norsk, kvinnelig turgåer har gått seg fast på fjellet Breitinden nord for Vågakallen i fjellmassivene ved Henningsvær. Sea King-redningshelikopteret er i skrivende stund, klokken 15:15 lørdag, på vei for å hente turgåeren ned fra fjellet. Helikopteret blir bistått av den alpine redningsgruppa for å hente ut kvinnen.

– Det er en vanlig turgåer, ikke en klatrer. Turgåeren har gått seg fast, og må heises ut fra fjellet med helikopter. Da det ikke er mulig å heise kvinnen ut fra sin nåværende posisjon, trenger vi hjelp fra den alpine redningsgruppa, som skal settes ned i området for å lede personen til et tryggere område hvor helikopteret kan plukke henne opp, forteller vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Alf Hågensen.

Kvinnen er uskadd og hovedredningssentralen anser ikke situasjonen for å være dramatisk.

– Dette er ingen uvanlig situasjon i Lofoten på denne årstiden for å si det sånn. Hun har gått seg fast og det er ingen dramatikk, men dette er den eneste løsningen for å få henne trygt ned, slår Hågensen fast.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken