Turist falt 100 meter nedover fjellsiden

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Oppdatert: 10.40

DEL

Natt til mandag skjedde en ny alvorlig ulykke i fjellet inne i Kjerkfjorden ved Reine.

Tidlig mandag morgen ble Hovedredningssentralen i Bodø alarmert etter at en spansk turist hadde falt ned fra fjellet i Kjerkfjorden ved Reine.  

-Det var to spanjoler sammen på fjelltur da den ene av disse hadde falt utenfor en skråning og rast ned en 100 meter lang skråning. Våre mannskap om bord i redningshelikopteret lokaliserte mannen straks de ankom stedet etter en halvtimes flytur fra Bodø, sier vakthavende Sten-Rune Nikolaisen på Hovedredningssentralen i Bodø til Lofotposten.

Redningsmannen og lege fikk stabilisert den skadde og heist han om bord på båre i seks tiden mandag morgen. Spanjolen var forslått i ansiktet og hadde brystsmerter.  Det er uklart hvor alvorlige skader mannen er påført, men turisten ble undersøkt på sykehuset i Bodø for innvendige skader og blødninger. I følge HRS hadde turisten pådratt seg kne og leggskader, og skal undersøkes for mulig nakkeskade. Vedkommende er stabil og kommuniserer med sykehuspersonalet.

På sykehuset opplyser mediavakta at vedkommende har pådratt seg moderate skader. Han er stabil og kommer til å bli værende på sykehuset en stund til for observasjon.

HRS har ikke lyktes å få tak i turfølget av spanjoler som har overnattet i Kjerkfjorden.

-Vi har kun ett spansk nummer som vi ikke får kontakt gjennom. Slik vi har forstått det har to tatt seg opp i fjellet i løpet av nattet, mens de andre sov.  Nå har vi rekvirert skyssbåten i Reinefjorden til å seg inn til turfølget slik at vi får kontakt med dem, sier Nikolaisen.

Ut på formiddag kom båten fram og opprettet kontakt med resten av reisefølget og har tatt dem med seg. Slik har redningssentralen og dertil sykehuset fått personalia på skadde, noe som manglet da vedkommende ble hentet med helikopter og fløyet til Nordlandssykehuset i Bodø.

Spanjolene benyttet båt fra Reine inn til Kjerkfjorden søndag. Hvor mange som er i følge er foreløpig ikke avklart.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken