Gå til sidens hovedinnhold

Selger gammelt fiskebruk på veiløs øy

Kjeøya på Ballstad er et gammelt fiskevær som ikke har veiforbindelse. Nå er en 26 mål stor eiendom med et nedlagt fiskebruk til salgs.

For abonnenter

I fjor vår kjøpte selskapet Kjeøya Sporløst Friluftsliv AS et gammelt nedlagt fiskebruk på Kjeøya på Ballstad. Eieren sa da til Lofotposten at planen var at stedet skulle være et overnattingssted, spisested og tilby aktiviteter for turister og lokalbefolkningen. De er kommet langt i oppussingen av stedet.

Kjeøya har ikke veiforbindelse.

Nå er en annen eiendom på Kjeøya lagt ut for salg. Eiendommen er på 26 mål, og det stor et stort næringsbygg på eiendommen. Dette har tidligere blitt brukt som fiskemottak, og til oppholdsrom for fiskere og arbeidere.

I salgsdokumentene skriver Eiendomsmelger 1 Lofoten at den tre etasjer store bygningen bærer preg av å være nedslitt, og står til nedfall. Det er omfattende behov for renovering og fornying.

Det opplyses at tomta er på over 26 mål og ligger ytterst på Kjeøya med utsikt inn mot Ballstad og har gode solforhold Det er hovedsakelig naturtomt med fjell og svaberg med steinmur ut mot sjøen. I bakkant av bygningsmassen ligger en liten strand.

Eiendommen ligger i et uregulert område, men omfattes av kommunedelplanens arealdel tilliggende fritids- og turistformål og LNF-formål.

I salgsdokumentene kommer det fram at det ligger et kulturminne på eiendommen.

Kommentarer til denne saken