Gå til sidens hovedinnhold

Sendte ut ekstremvarsel for Nordland: – Ser ut som Lofoten slipper unna det verste

Meteorologene har sendt ut varsel om ekstremvær i Nordland, men det ser ut til at Lofoten slipper unna den verste vinden.

Meteorologisk institutt har send ut rødt farevarsel for Nordland som betyr at et ekstremvær er i vente. Dette farenivået forekommer svært sjelden, og kan føre til store skader. Ekstremværet har fått navnet «Frank». Farevarselet gjelder fra torsdag ettermiddag til fredag etter for Nord-Helgeland, Salten, Ofoten, Sør-Troms og Nord-Troms. Her forventes det øst og sørøstlig storm med ekstremt kraftige vindkast lokalt på 35–50 m/s.

Vakthavende meteorolog Håvard Torseth ved Vervarslinga i Tromsø sier at det blir svært mye vind i Nordland, men at Lofoten og Vesterålen slipper unna det verste.

– Det blir mye vind ifra sør-sørøst. Det ser ut til at Lofoten og Vesterålen slipper unna den verste vinden. Fra torsdag til fredag ettermiddag forventer vi en middelvind på stiv til sterk kuling i Lofoten. Når prognosene viser at det er kraftige vindfelt rundt om Lofoten så er det potensial for at det komme lokale kraftige vindkast opp til 30 ms, i Lofoten. Vinden vil øke utover torsdag og vil spakne fredag ettermiddag, sier Torseth som sier at det ikke blir nedbør.

Han forteller at de har sendt ut varsel om moderat ising på båter.

Kommentarer til denne saken