23 turdeltagere møtte opp til registrering hos Tonje Østrem, da vi møttes ved Shell stasjonen i Svolvær.

Vi kjørte opp til Stranda Stadion og parkerte bilene der. Så gikk turen inn i Svolværmarka, over hengebrua og videre inn til kraftstasjonen i Sætra. Der ble det en pause hvor matpakkene kom frem sammen med kaffen. Her fikk vi en orientering av Einar Berg om tilblivelsen av Stranda Gårdsbruk og om seterlivet her.

Han fortalte bl.a. at når kyrne skulle inn dit til beite ble de fraktet inn på en gammel tyskerlekter trukket av en liten motorbåt med en 5 hk FM motor. Etter at pausen var over viste han oss hvor setervollen hadde vært, men den var helt overgrodd nå. Vi gikk da tilbake og nesten hele veien på kloppet sti.

Vi gikk langs Strandelva og fikk høre om sjø-ørreten som gikk opp denne elva, hvor det også var satt opp et telleapparat for å telle antall ørreter som passerte. Turen ble avsluttet i hagen til Einar Berg hvor vi fikk servert bringebærsaft.

En tur, ikke bare for det fysiske, men mye fin informasjon om området. Neste tur går til Rangeldalen, hvis dårlig vær kan det bli forandring i opplegget.