Gå til sidens hovedinnhold

Seniortur til Sandøya ved Vestresand

Artikkelen er over 1 år gammel
Leserbidrag

Ukens seniortur gikk til Sandøya ved Vestresand. Vi var 49 ivrige turgåere som møtte opp til denne andre turen i regi av Seniorgruppa i Vågan. Vi møttes ved den nedlagte butikken på Vestresand, og fortsatte mot Sandøya, via en lang molo. I et naturskjønt område hadde vi utsikt både på fjell og sjø.

Vi kunne også se det gamle fiskeværet Borgvær på veien. Vi kom etterhvert til et flott anlegg som Steinar Anfindsen, kjent dykker fra Kabelvåg, eide. Han tok imot oss og viste oss rundt, og vi ble bedt inn i "Grotten", en liten spisesal som var bygd suksesivt fra en bergvegg til nu et flott lite spisested.

Her inntok vi kaffen og medbragt matpakke, mens han fortalte om tilblivelsen av dette stedet. Vi var 49 stk. og det ble litt trangt, men han fortalte at de hadde vært 60 stk. inne, men da kunne ikke de to som skulle underholde med trekkspill trekke spillet helt ut. Etter omvisningen gikk vi videre rundt øya og tilbake til utgangspunktet.

Underveis fikk vi informasjon fra de som hadde slektninger som hadde bodd der, bl.a, hvor skolen hadde ligget, og om huset til en oldemor hvor det var jordgulv. I det hele tatt en fin og informativ tur i et område hvor vel de fleste kanskje ikke pleier å gå. Neste tur går til Strønstad hvor vi bl.a. skal besøke Arthurs Tresmie .

Kommentarer til denne saken