To personer kastet ut av Senterpartiet på Røst

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Avisa Nordland: Senterpartiet varslet i helgen at to medlemmer i Røst Sp er uønsket som medlemmer. Det er Kent-Erik Fagervik og Elisabeth Mikalsen.

Det skriver VG.

På Røst er det tre lister som stiller til årets kommunevalg. Det er Sentrumslista, Samarbeidslista og Felleslista Sp, Rødt og partiuavhengige fiskere.

Fagervik sto oppført som 14. kandidat på Sentrumslista. Han har også vært oppført som lokallagsleder i Røst Sp. Mikalsen sto oppført som listetopp og ordførerkandidat på Samarbeidslista.

– Vi har en offisiell liste på Røst, felleslisten med Sp, Rødt og partiuavhengige fiskere. Medlemmer av Senterpartiet kan ikke stå på konkurrerende lister. Det fremgår av partiets vedtekter, derfor tok vi affære, sier Svein Eggesvik, fylkesleder i Nordland Sp, til avisa.

Mikalsen sier til VG at hun meldte seg inn i Senterpartiet sist fredag. Mandag meldte hun seg ut igjen.

- Jeg er toppkandidat på en upolitisk liste. Da jeg fredag meldte meg inn i Sp, var det en beslutning som var overveid over lang tid. Nå skjønner jeg at man ikke kan stille til valg på en annen liste, derfor har jeg nå meldt meg ut igjen av Sp igjen, sier hun til VG.

Fagervik, som sier det var uaktuelt å stille til valg for Felleslista for Sp, Rødt og partiuavhengige fiskere, er skuffet over partiet.

- I dag fikk jeg en e-post om jeg er ekskludert fordi jeg står på en konkurrerende liste, og det har de brukt tre måneder på å finne ut.

Artikkeltags