Da Askild Vatnbakk Larsen var på tur ut mot Brurstolen, Vestvågøyas sørligste punkt, fikk han øye på noe han aldri hadde sett før.

– Når jeg så steinen tenkte jeg at det så ut som en nese. Etter et par sekunder kom flere detaljer til syne. Det er mange ganger man kan se enkle trekk av ansikter i fjell formasjonen, men jeg har aldri sett en formasjon som er så detaljert. Mosen og lavet på steinen i tillegg til lyssettingen framhevet ansiktstrekkene på en utrolig måte. Jeg har gått ryggen ut mot Brurstolen mange ganger uten å legge merke til «trollet».

Vatnbakk Larsen synes det er spennende å oppdage nye ting i ellers kjente trakter.

– Man kan få nye inntrykk og opplevelser av å gå mange sti samme ganger, og man lærer å sette pris på detaljene på en annen måte enn på jomfruturen.

- Fascinerende

Ballstadværing og patriot John-Inge Berg sier han har sett mannen i fjellet flere ganger.

– Jeg pleide å være med å sanke sau der oppe i tidligere tider. Når man går utover mot Brurstolen så passerer man denne karen. Det ser nesten ut som han ligger på rygg å ser rett opp i luften. Jeg synes jo formasjonen er litt fascinerende, sier Berg til Lofotposten.

Navnløs

Bildet på Facebook-gruppa «Heia Ballstad» har skapt stort engasjement blant medlemmene. Det kan virke som at fjellformasjonen per nå navnløs, men mange kommer med forslag, og navnet «Grænkallen» er en gjenganger.

– Jeg har ikke hørt navnet før, men synes egentlig det passer fint hvis vi skulle gitt han et navn. Men det er artig at dette skaper så mye engasjement, sier Ballstadværingen.

– Fjellformasjonen ligger jo ikke så langt unna Græna, hvor det bodde folk i tidligere tider, men som var fraflyttet på femtitallet. Det er jo mye historie rundt brura og Brurstolen, men om denne karen passer inn i historien vet jeg ikke, det er godt mulig, avslutter han.

Les også:

Kåret årets Ballstadværing

Sondre (26) fikk sjokk da han så denne fisken: – Har aldri sett noe lignende