Da Asbjørn dro på ferie, pusset bygda opp kroa hans

Da Asbjørn Andersen dro på to ukers ferie, tok ansatte og hele bygda fatt på hemmelig oppussing av Borgtun kro.

Artikkelen er over 5 år gammel

Asbjørn Andersen trodde han skulle hente kinakål nede på jobben på Borgtun Kro etter at han kom hjem fra to ukers ferie. Der møtte han nyoppussete lokaler, kakebord og et jublende Bøstad-samfunn.

DEL

– Skjønner, sier Asbjørn Andersen lettere forfjamset og ser seg rundt på de ca. 30 personene som hadde møtt opp på Borgtun Kro torsdag kveld.


Han trodde han skulle hente kinakål til kveldsmaten han skulle spise etter at han kom hjem fra to ukers ferie.

Han ble lurt trill rundt av familie og hjernene bak overraskelsen, Ingrid Nikolaisen, Ida Sofie Bergheim og Isabella Løvdal Martinsen. De tre 17-åringene jobber på Borgtun på Bøstad kvelder og helger, og er de tre som sto i bresjen for det sjefen deres møtte.


Asbjørn Andersen blinket forbauset da lyset ble slått på da han kom inn på stedet han driver, og ble møtt med et rungende: OVERRASKELSE!
 

Han ble nødt til å hente seg inn et par ganger før han klarte å gå helt inn til dugnadsgjengen.
 

Se video:

Da Asbjørn Andersen dro på to ukers ferie, tok ansatte og hele bygda fatt på hemmelig oppussing av Borgtun kro.

Dugnaden

Det hele begynte med at Ingrid, Ida Sofie og Isabella fant på at de skulle pusse opp i lokalene imens sjefen var på ferie. De og de to andre ansatte, Gjertrud Gjernes og Mari Therese Martinussen dro i gang dugnaden, og fikk straks hjelp av sambygdinger.
 

– Vi trodde vi fem som jobber her skulle være alene, men så kom det hjelp. Folk som gikk forbi kveldstid kom inn og spurte om de kunne få lov å bidra, sier Ingrid Nikolaisen.


Iveren kan illustreres med at Isabella måtte operere blindtarmen dagen etter at dugnaden var i gangsatt. Det stoppet ikke innsatsen.
– Etter tre dager var jeg her og fullførte løpet, forteller hun.

Maling

Dugnadsånden og givergleden i bygda blomstret.
– Det er helt fantastisk og et bevis for at lokalbefolkningen setter pris på Borgtun, sier Mari Therese.
Kiosken ble malt og fikk montert inn nye benkeplater, kafeen ble også malt og dekorert og fikk nye stoler, og toalettene ble pusset opp. Utgifter på

16.000 kroner ble dekket av bidrag og sponsing av ca. 70 personer og bedrifter.


– Prosjektet går så å si i null, Asbjørn vil ikke ha utgifter på dette, sier Nikolaisen.
Torsdag bugnet kakebordet, kaffetermosen var fylt opp og dugnadsgjengen troppet opp. Det var en spent gjeng som ventet på at Asbjørn skulle komme seg hjem fra Evenes og bli lurt til mottakelsen.

Trives

Ida Sofie, Ingrid og Isabella går andre året på Vest-Lofoten videregående skole. De siste to ukene har de ikke hatt fritidsproblemer.
 

– Fritimene på skolen har blitt brukt intensivt til leksearbeid, og all fritid har vært brukt her, sier ungdommene.
 

Mari Therese Martinussen er den av de ansatte som har jobbet lengst på Borgtun, i 14 år.
– Det er noe spesielt med denne plassen, det er trivelig å jobbe her og treffe alle som kommer innom. Jeg klarer ikke å la være å jobbe her, sier kulturskolelæreren og musikeren.


Borgtun er brukt som bygdas storstua. Mange kommer innom for en kopp kaffe, hamburgere og vafler, det er strikkekafe der annenhver tirsdag, det arrangeres julebord og andre tilstelninger i lokalene og pubkvelder med musikk.

Det var også Borgtun kro kronprins Haakon valgte å stikke innom for et kjapt måltid i fjor høst. Etter de celebre besøket fikk Borgtun kro "Prinseburger" på menyen.

Les også: Nå lager han «prinseburger»!

Artikkeltags