– Kunne fortsatt ha driftet kafeen

Skuffet: Kjell Ringvej stengte Kafe Lofoten i slutten av august. Nå viser det seg at Statens vegvesen neppe river bygget før til vinteren.

Skuffet: Kjell Ringvej stengte Kafe Lofoten i slutten av august. Nå viser det seg at Statens vegvesen neppe river bygget før til vinteren.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Statens vegvesen har foreløpig ikke sendt riving av servicebygget på Moskenes ut på anbud.

DEL

– Jeg kunne fortsatt drevet kafe, og tatt imot julebord. Jeg trodde Statens vegvesen hadde det mer travelt, sier Kjell Ringvej.
I sommer innløste Statens vegvesen bygget fra Ringvej for 2,4 millioner kroner. Veivesenet ønsker plassen for å utvide antall oppstillingsplasser og parkeringsplasser på fergeleiet.
Ringvej sa opp leietakerne, kokken og ryddet lokalet innen 1. september. Hans oppfatning var at servicebygget skulle jevnes med jorden innen utgangen av oktober. Nå ligger det an til at bygget rives en gang ut på vinteren.

Sommer 2015

– Vi er i gang med å lage anbudsdokumenter for å legge jobben med riving ut på anbud. Målet er at bygget skal være revet og plassen asfaltert før turistsesongen 2015 starter, sier leder for Statens vegvesen i Midtre Hålogaland, Geir Jørgensen.
Kjell Ringvej drevet kafe i servicebygget i seks år før lokalene stengte siste søndag i august. Han har fått flere forespørsler om å julebord, samt at langtransportsjåfører høylytt gir uttrykk for at de savner spisestedet.
– Slik det ser ut nå kunne vi holdt åpnet fram mot jul. Lokalene kunne vi ryddet på under en måned når tidspunktet for riving er klart. Nå er det heller ikke toalett på fergeleiet. Det kunne også vært åpent, sier Ringvej.
Geir Jørgensen viser til avtalen som ble inngått da Statens vegvesen ervervet bygget.
– Bygget ble innløst på tidspunktet vi ønsket.
– Det hevdes at Statens vegvesen ikke har penger på årets budsjett til å rive bygget.?
– Da vet du mer enn jeg gjør. Vi har penger, sier Jørgensen og legger til:
– Det som det ikke er lagt inn penger til er å opparbeide arealet nedenfor servicebygget. Her deponeres masser fra utvidelsen av innseilingen til Moskenes. Men å opparbeidet dette området er ikke en del av utvidelsen av oppstillingsplasser i denne omgang.
Ifølge Jørgensen skal Statens vegvesen sette opp en midlertidig toalettløsning fram til et permanent bygg står ferdig.

Ønsker kafe

Kjell Ringvej har vurdert å etablere et annet tilbud på fergeleiet. Men signalene fra Statens vegvesen er negative i forhold til å sette opp et mindre kafebygg eller etablere en salgsvogn for å selge pølser, vafler og kaffe.
– Signalene var negative fra veivesenet, sier Ringvej som har kafe og pub på campingplassen 200–300 meter unna fergeleiet.
Nylig søkte Irene Gullbekkhei Helle om å få sette salgsvogn ved fergeleiet. Søknaden er foreløpig ikke behandlet. Til Lofotposten sa Helle at dersom hun får nei fra Statens vegvesen, vil hun søke om å få plassere vognen på egen eiendom.

Artikkeltags