Gå til sidens hovedinnhold

Servicehuset står klart til sommersesongen: - Dette vil fungere som et lyspunkt ytterst på kaikanten

Servicebygg på fergeleiet i Moskenes har vært etterlengtet, og fredag er det endelig duket for offisiell åpning av det nye bygget.

Det nye servicebygget har venterom og fem toaletter inkludert et handikaptoalett. Anlegget er utført som en enkel paviljong med panoramautsikt mot innseilingen, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Taket, som også strekker seg over uteområdet rundt bygget, er utformet som en lampeskjerm. Dette vil fungere som et lyspunkt ytterst på kaikanten og blir godt synlig ved innseilingen også i mørketiden, forteller partner og arkitekt Håkon Aasarød i pressemeldingen.

Ordfører Lillian Rasmussen i Moskenes kommune står for den offisielle åpningen av servicebygget.

– Vi er en sterk reiselivsregion, og gode opplevelser for reisende er viktig for omdømmebygging. I tillegg skal det fungere for lokalbefolkningen som reiser også i årstider med variable væreforhold, sier Rasmussen i pressemeldingen.

Les også

Nytt servicebygg tidligst ferdig i 2020: - Ingen byggefirma ga tilbud innen fristen

– Det er flott å kunne se området i all slags vær som følge av bruk av store glassflater, legger hun til.

Daglig leder Line Samuelsen på Destinasjon Lofoten mener at tilrettelegging og utbygging av fellesgoder har vært en økende utfordring i Lofoten:

– Nasjonale turistveger og de prosjekter som er gjennomført, blant annet på Moskenes, medvirker til en bedre tilrettelegging og en merverdi i arkitektur.

Les også

Nytt servicebygg tidligst ferdig i 2020: - Ingen byggefirma ga tilbud innen fristen

Kommentarer til denne saken