Julekonserten i Svolvær kirke er et samarbeid mellom Aksjon Juleglede, Svolvær kirke, Lofoten kulturhus og et sammensatt band.

Inntektene fra konserten går uavkortet til Aksjon Juleglede. Hvert år kjører de ut julegaver og matesker til personer som kan trenge en ekstra oppmerksomhet i julen. I fjor bidro aksjonen med omtrentlig 90 matesker.

– Etter et julebord i fjor var vi et gjeng som snakket om at det hadde vært morsomt å arrangere en konsert til inntekt for noe. Da dukket ideen opp, og vi spurte Aksjon Juleglede om vi kunne arrangere i regi av dem. Det ble gledelig mottatt, forteller Karsten A. Ellingsen.

Sammen med vokalistene Steffi Jo og Marthe Horn, fiolinist Tuva Krøgenes, trommis Geir Morfjord og pianist Bent Windsrygg utgjør han bandet som opptrer på konserten i november.

Sammen gikk dem i gang med planleggingen av konserten tidlig i år, før koronapandemien slo inn over landet.

– Den gang fikk vi tilgang til full kirke, som utgjør 380 billetter. Senere kom restriksjonene. Det ble først redusert til 180 plasser, før vi til slutt endte på 78. Vi bestemte oss derfor for å sette opp to konserter. Den første ble utsolgt i løpet av et døgn. Den andre ble også raskt fulltegnet. Vi hadde derfor lyst å arrangere en tredje, og i dag fikk vi grønt lys. Det er helt supert, sier Ellingsen.

Hvis også den tredje forestillingen blir utsolgt, vil de tre konsertene dra inn nærmere 60.000 kroner til Aksjon Juleglede. Det utgjør omtrentlig 700 matesker, ifølge Ellingsen.

– Vi har vært så heldige at Lofoten kulturhus stiller med lyd og lys gratis i kirka, i tillegg til at de håndterer billettsalget. Det betyr at vi har sponsorer nok til at 100 prosent av billettinntektene kan gå til aksjonen, konkluderer han.