Lærer Kung fu på SFO: - Jeg kunne gjort dette hver dag

ARTIG: Brian, Ada Elisabeth og Irmelin synes det er gøy med Kung fu.

ARTIG: Brian, Ada Elisabeth og Irmelin synes det er gøy med Kung fu. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På SFO ved Svolvær skole lærer elevene kampsport.

DEL

I gymsalen har barna stilt seg opp på rekker. Fremst står Ying Ding og Stig Arne Gundersen og instruerer. Høyre hånd og så venstre, og så til siden og rundt.

– Jeg liker å prøve ut spark og sånt. Jeg kunne gjort dette hver dag, forteller Irmelin (8).

– Det er også gøy å gjøre øvelser for å bli myk. Til oppvarming strekker vi ut beina og tar på tærne, for eksempel, forteller Ada Elisabeth (7).

Brian (7) er enig.

– Det er veldig artig, mener han.

Gode trenere

Ideen kom da Ying Ding fikk arbeidstrening ved SFO på Svolvær skole. Sammen med Stig Arne Gundersen har hun startet opp med en time kampsport for 2. – 4.-klassingene.

– Barna lærer rolige spark og slag. Det handler om kroppskontroll. De lærer også å stille seg opp, disiplin, høflighet og respekt, forklarer Gundersen.

– Dette er til selvforsvar, legger Ding til.

Ding har over 20 års erfaring fra kung fu i Kina. Hun begynte å trene som 10 åring, har mottatt gullmedaljer i flere arter og bærer tittelen mester. Gundersen er Taekwondo-master og trener ved Vågan Taekwondo and Hapkido klubb.

– Det er en del basis-ting som er likt i begge kampsportene. Det er gull å få trene i lag med Ding, forteller Gundersen.

Populært

Kung fu-treningene startet opp i januar. Planen er å fortsette så lenge elevene er interessert, eller til Dings arbeidstrening er over. Aktiviteten varer i omtrent 45 minutter og arrangeres hver torsdag på SFO.

– Dette er veldig artig. Vi er opptatt av at ungene skal gjøre på noe på SFO. Ungene velge selv om de vil være med. Til nå har det vært populært. Vi har hatt 30 stykker med oss en gang, forteller SFO-leder Merete Olsen.

– Vi ser at ungene er interessert og de fleste er med. Dette er jo også god trening, sier Taekwondo-masteren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken