Sigve og bandet bygde om kompisens kjeller, nå er de klare med ny musikk: - Vi er litt mer løsslupne i uttrykket

Ny musikk: Svalestup er klar med ny EP. Her fra da bandet spilte på Høllafæst for to år siden.

Ny musikk: Svalestup er klar med ny EP. Her fra da bandet spilte på Høllafæst for to år siden. Foto:

Sigve J. Kvitvik fra Svolvær er klar med ny musikk sammen med resten av trioen i Svalestup.

DEL

Trioen har gjort seg bemerket med garasjerock på nordnorsk. Nå står en ny EP for tur 15. mai. Den har kommet til etter at bandet bygde om kjelleren til produsent og kompis Erik Langva Lie til et midlertidig studio.

Der låste de etter eget utsagn seg inne i tre uker. Resultatet er en EP med fire låter. Kvitvik, Sverre Grønvold Bøe og Ola Solberg Christoffersen har jobbet med ulike prosjekter og band.

- Etter å ha vært litt på hver sin kant av både verden og musikalske prosjekter det siste året, er disse fire låtene et resultat av tre vinteruker med utløp for en eksplosiv dose kreativ energi etter en lang tid borte fra hverandre, melder plateselskapet.

EP-en har fått navnet "Steg for steg". Coveret på plata er faktisk også av lokal avstamming. Flakstad-fjerding og kunstner Karl-Gustav Gjertsen har stått for de kunstneriske uttrykket.

Det musikalske innholdet har etter sigende referanser til 60-talls garasjerock og hint av blant annet Vampire Weekend.

- Tiden i kjelleren til Eirik var preget av mye teip, ommøblering og keitete sittestillinger for at ting skulle fungere optimalt. Vi gikk inn i det med en innstilling om at dette var et lavskuldret LoFi-eksperiment hvor alt skulle prøves. Man hører derfor innslag av dobbel gitarsolo, phaser-vokal og munnspill på utgivelsen. Fløytesoloen forsvant i miksen. Vi fulgte en naturlig strøm av ideer og er kanskje derfor også litt mer løssluppen i uttrykket enn på tidligere utgivelser. Noe som føles både godt og riktig, melder bandet selv.

I pressemeldinga tar de til orde for at det er lov å dagdrømme om at samfunnet åpnes opp for å møtes på mer normalt vis igjen.

EP-en bærer også bud om mer musikk fra de tre guttene.

- Samtidig som bandet slipper en ny EP planlegger de utgivelsen av sitt debutalbum som er ventet i 2021. «Steg for steg for steg» vil bli sluppet sammen med en digital releasekonseert.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken