Politiet i Nordland besluttet denne uken å løslate tre menn som er siktet for grov voldtekt i et busskur på Kleiva i Vesterålen, natt til søndag 30. oktober i år. Fra før ble en fjerde mann løslatt fra varetekt den 17. november.

– Beslutningen kommer som et resultat av at etterforskningsmessige hensyn ikke tilsier at det er nødvendig med fortsatt varetektsfengsling. De fire har fortsatt status som siktet i saken, sier politiadvokat Elaine Pettersen Skagtun i en pressemelding.

Politiets etterforskning viser at de fire siktede og fornærmede kommer kjørende i samme bil og stopper på busstoppet. Deretter samsvarer ikke forklaringene til de involverte.

– Det er gjort tekniske undersøkelser av samtlige for å sikre spor. Politiet har videre tatt beslag i elektroniske enheter og klær. Det er gjort tekniske undersøkelser på åstedet og aktuell bil, opplyser Skagtun.

– Da det fremdeles gjenstår flere etterforskningsskritt kan ikke politiet gi ytterligere informasjon om innholdet i forklaringene, eller etterforskningen for øvrig, avslutter hun.