Det var god stemning da Svolvær IL sitt A-lag arrangerte fotball kick-off på Scandic tirsdag ettermiddag.

Vel 70 deltakere fikk servert mat, drikke og underholdning i form av intervju med trenere og spillere fra Svolværs 4. divisjonslag.

Svolvær IL spilte for første gang på mange år i 4. divisjon i sesongen 2018, og endte da på en 8.-plass på tabellen, bare ett poeng bak FK Lofoten på 7.-plass.

Bredere stall

Trenerne i SIL representert av Trond Schultz og Per Arne Wahl håper at laget vil ta steget opp på øvre del av tabellen i 4. divisjonen i år.

- Etter 6 treningskamper ser vi en klar framgang, og vi har prestert bedre og bedre. Vi har mistet noen spillere, men har fått en del nye også. Den store forskjellen fra i fjor, er at vi har en bredere stall med 19 spillere, sier Schultz og Wahl.

De sier videre at det har vært bra treningsoppmøte gjennom vinteren, og at flere av de unge guttene har fått vist seg fram positivt.

- Dette laget har et veldig bra toppnivå, oppsummerer Schultz.

5 divisjonen

Andrelaget til SIL spiller i 5 divisjonen, og er også et tilbud for junior spillerne.

- Vi har mye ungt blod på dette laget, vi har en stamme på 15 spillere. Men det er godt samarbeid med guttelaget ,og her kan nok enkelte få hospitere på andrelaget så de får prøvd seg på senior nivå, forklarer trenerene.

Godt støtteapparat

Trenerne trekker også fram at de har fått på plass et godt støtteapparat før årets sesong, som gjør ting de ikke har vært vant til i tidligere år.

Svein Egil Torbergsen styrer det administrative, og har nå fått med seg Kenneth Østingsen og Marius Haugen. Trioen har som mål å få i gang flere sosiale arrangement spesielt på kampdager.

- Vi vil lage litt positiv ståhei rundt A-laget. For å vise at det er en flott gjeng sier Torbergsen.

Jevn serie

Ryan Wahl er kaptein på SIL skuta i år også. Han mener serien blir veldig jevn, og at det bli en tøff sesong. Han har tro på at laget skal heve seg, og være på øvre del av tabellen.

- Vi er et lag som kan slå alle, men også avgi poeng mot alle, påpeker han.

Han sier også at det er en bra moral i laget. Etter treningskampene i vinter med stigende formkurve, har den bare blitt enda bedre.

Wahl trekker også fram noen av de nye spillerne Vetle Engstad Olsen, Marius Pauli og Sigve Lied Edvardsen, samt ungguttene Noah Kilvær Nygaard og Rasmus Hagen, som positive forsterkninger.

Når han blir spurt om hvordan han tror de kan kjempe med FK Lofoten, svarer Wahl diplomatisk.

- Jeg tror det kommer til å bli veldig jevne oppgjør som i fjor, men håper selvfølgelig vi kommer seirende ut av duellen.