Gå til sidens hovedinnhold

SIL-svømmerne med gode resultater i kretsmesterskap: – Over all forventning!

Artikkelen er over 2 år gammel

Utøverne i SIL Svømming kom tilbake med flere førsteplasser etter helgas kretsmesterskap i Fauske. To av dem fikk også bestemannspremie.

I helga representerte Ida Helen-Edvardsen, Inger Marie Olsen Kristiansen, Oskar Lind og Ane Løvberg SIL Svømming under kretsmesterskapet 2019.

– Det gikk over all forventning. Vi hadde ikke regnet med at det skulle gå så bra, sier trener i SIL Svømming, Svein Erik Edvardsen.

Gode resultater

Ida-Helen Edvardsen noterte seg tre førsteplasser i 100 meter butterfly, 100 meter bryst og 50 meter rygg i 2004-klassen for damer. I tillegg tok hun sølv i 400 meter individuell medley og 400 meter fri.

Inger Marie Olsen Kristiansen, født i 2008, tok en førsteplass i 100 meter rygg, 50 meter butterfly og 50 meter rygg. I 50 meter fri og 100 meter fri tok hun en andreplass.

Oskar Lind, også født i 2008, tok gull i 100 meter butterfly, 50 meter fri og 100 meter rygg. I øvelsene 100 meter fri og 50 meter butterfly ble det en andreplass for svømmeren i SIL.

Ane Løvberg konkurrerte i 2009-klassen for damer, og kunne etter helga notere seg en tredjeplass i 50 meter fri, en andreplass i 100 meter bryst, en andreplass i 100 meter rygg og en fjerdeplass i 200 meter bryst.

– I tillegg fikk Inger og Oskar bestemannspremier. Det betyr at de er de beste svømmerne i årsklassen 2008 i Nordland. Det er stas, sier Edvardsen.

Sjette beste

Svømmetreneren forklarer videre at SIL Svømming ble rangert som sjette beste klubb av 10 klubber etter helgas kretsmesterskap. Ifølge Edvardsen er det en god prestasjon.

– Vi hadde over 100 poeng på fire utøvere. Vi slo alle de andre småklubbene og var tett bak de største. Vi hadde veldig gode resultater, sier han.

Han er imponert over hvor gode utøverne har blitt, og forklarer at klubben de siste årene har hatt begrenset med halltid. For et par år siden trente de kun to til tre ganger i uka, noe Edvardsen mener er altfor lite til å bli god.

– Nå trener de beste opp mot seks ganger i uka, men enda ligger vi langt bak for eksempel Sortland som trener rundt 11 ganger. For å hevde oss må vi trene mer. Det er nøkkelen, sier Edvardsen, og legger til;

– Det siste året har utøverne trent høvelig. Vi jobber for å få til enda flere treninger, men sliter med å få nok halltid.

Samarbeider

Olav Sigve Nilsen er hovedtrener i Sortland Svømmeklubb, og har vært svømmetrener i 20 år. Han forteller at SIL Svømming har vist en betydelig framgang de siste årene.

– VI besøkte dem i påska for snart to år siden, og klubben har kommet seg veldig siden da. De har mer struktur på treningen sin og har fått på plass flere trenere, sier Nilsen, som også skryter av SIL sin prestasjon under kretsmesterskapet i Fauske.

– Det at SIL stilte med kun fire utøvere, og samtidig fikk to bestemannspremier, er veldig bra. De gjorde det i tillegg desidert best av småklubbene, legger han til.

Sortland SLK og SIL Svømming er blant lagene i regionen som samarbeider med hverandre.

– Vi trener sammen og lærer av hverandre. I tillegg var Ida med oss på treningsleir til Polen i fjor sommer. Dit skal vi tilbake også i år. Her har vi fokus på teknikk og begynnende mengde før sesongen.

Sortland SLK stilte med 23 utøvere på helgas kretsmesterskap. De vant sammenlagt med over 300 poeng – dobbelt så mange poeng som Bodø.

Kommende stevne

Om en måneds tid skal Ida-Helen Edvardsen, Oskar Lind og Inger Marie Olsen Kristiansen delta i landsdelsårsmønstring, et svømmestevne for hele Nord-Norge.

– Her må utøverne kvalifisere seg, og det har Ida, Oskar og Inger gjort, sier Edvardsen, som har store forventninger til utøverne.

– Det er en hard konkurranse, men vi har store forventninger og tror det skal gå høvelig bra. Vi krysser fingrene, legger svømmetreneren til.

Les også: Ida, Sigrid og Inger gjorde det sterkt på Ishavssvøm: – Fornøyd med egen innsats

Kommentarer til denne saken