SIL skal være sunne forbilder igjen: – Vi er imponert over innsatsen

FOTBALL: Samarbeidslag mellom SIL og Medkila (j12), slik at allt jenter som vil får spille.

FOTBALL: Samarbeidslag mellom SIL og Medkila (j12), slik at allt jenter som vil får spille. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Svolvær idrettslag har igjen blitt valgt ut som Eat Move Sleep-ambassadører. Over 100 klubber søkte på de 37 plassene.

DEL

I mer enn ti år har SIL gått foran for å være gode forbilder og vært Eat Move Sleep-ambassadører, år er de valgt ut igjen. Eat Move Sleep er et konsept fra Norges Fotballforbund og BAMA, i samarbeid med EAT Foundation.

– Vi har jobbet systematisk med å få det til gjennom de siste årene, vi har foredrag og klubbkvelder hvor vi snakke om hva det betyr og har regler for fellesmat på turneringer, forteller Marit Nordby fra Svolvær IL.

– Svolvær IL er en motivert og engasjert klubb som er opptatt av sunne verdier. Vi er imponert over innsatsen som de gjorde for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø i 2017, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt i en pressemelding.

På turneringer praktiserer de også skjermfri-sone når de skal legge seg, som betyr å ikke ha skjermer av type laptop, nettbrett eller smarttelefon på soverommet. De skal også motivere til å gå og sykle til og fra trening og kamper, at spillerne får i seg sunn mat og drikke før og etter aktivitet, og at kioskene de drifter har sunne alternativer.

– Med Eat Move Sleep skal våre ambassadørklubber formidle kunnskap, inspirasjon og holdninger som vi vet både barn, unge og voksne vil ha glede av. Ikke bare på idrettsbanen, men også på alle andre arenaer som skole, jobb og fritid der man også er avhengig av overskudd, konsentrasjon og godt humør, sier Bjerketvedt.

Jentesatsing

Lørdag og søndag siste helga i august blir den obligatoriske cupen arrangert.

– Vi håper å få flere jentelag med i år, der har vi litt å jobbe med. I år går vi for rekordpåmelding av jenter, sier hun.

Hun forteller at rekruttering av jenter er noe de satser sterkt på og at de ønsker å få til en samling med jentene fra andre lag i Lofoten hvor vi kan snakke om Eat Move Sleep.

Til høsten håper de å få komme ut på skoler i området for å holde foredrag og gjennomføre ulike opplegg.

– Det er viktig for oss å ha med nærmiljøet. Dessuten ser man at 70 åringer er mer aktive enn 15 åringer, vi som idrettsklubb har litt å bidra med på den sida, sier Nordby.

Artikkeltags