31 idrettslag i Lofoten får tilsammen utbetalt over en million kroner

MOMS: Svolvær er den klubben i Lofoten som får mest momskompensasjon

MOMS: Svolvær er den klubben i Lofoten som får mest momskompensasjon Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det blir rekordstor utbetaling til idretten etter at Lotteri- og stiftelsestilsynet tidligere i desember offentliggjorde tildelingen av kompensasjon for vare- og tjenestemoms. Hele 5521 idrettslag får utbetalt 377 mill kroner i vare- og tjenestemomskompensasjon for 2018.

Totalt får norsk idrett nå i desember utbetalt 518 567 968 kroner basert på regnskapsåret 2017. Idrettslagene får 377 millioner kroner til fordeling – ca. 24,2 millioner kroner mer enn de fikk i fjor. Det er likevel langt frem før vare- og tjenestemomsen til norsk idrett dekkes fullt ut. For regnskapsåret 2017 ble det søkt om 695,6 millioner i refusjon for vare og tjenestemoms i norsk idrett. Avkortningen for 2018 er på 25,5 prosent av søknadsbeløpet.

– Dette er naturligvis gode tall, og Norges idrettsforbund er godt fornøyd med økningen fra i fjor. Likevel kan vi ikke være fornøyde så lenge ordningen ikke er rammestyrt og ikke dekker 100 prosent av kostnadene idrettslagene har på vare og tjenestemoms.  Det er og blir urettferdig at frivillige organisasjoner skal «sponse» staten med moms – særlig når private selskaper får refundert all moms, og myndighetene ikke betaler den. Da blir løypemaskinene til hotellet og kommunen billigere enn den idrettslaget må kjøpe.  Sånn skal det ikke være, sier idrettspresident Tom Tvedt i en pressemelding.

-Når ordningen blir rammestyrt og dekker 100 prosent, vil den sørge for at idrettslagene ikke betaler avgift på frivillig arbeid, legger han til.

31 idrettslag og klubber i Lofoten får utbetalt tilsammen 1.042.326 kroner. Svolvær IL får 166.461 kroner og er det laget i Lofoten som som får mest. Deretter følger Kabelvåg IL ( 159.383), Leknes FK(143.648). Det er de tre klubbene som får over 100.000.

Her finner du hele oversikten.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags