BHK lærte fra seg til lokale spillere

Jenter og gutter i 14 og 16-årsklassen hadde ei innholdsrik trening med BHK-inspirasjon.

Jenter og gutter i 14 og 16-årsklassen hadde ei innholdsrik trening med BHK-inspirasjon. Foto:

Av
DEL

Godt humør, god stemning, gode relasjoner, og ikke minst stor håndballglede.

- Dette var motiverende. Mange gode og nye øvelser, fortalte Mille Tophøj etter jentenes treningsøkt. Torsdag ettermiddag ble en inspirerende ettermiddag for håndballglade gutter og jenter i Svolvær. Det hele startet med Svolvær IL’s støtte til den økonomiske redningsaksjonen Bodø Håndballklubb har satt i gang. BHK-spillerne Simon Sejr Jensen, Sturle Erland og Henrik Bielenberg hadde reist over fjorden, for å gi Vågan-klubbene sportslig påfyll.

– Selv om vi var mange på trening, klarte de å holde oss alle i aktivitet. Vi håper at de kommer tilbake senere. De var i godt humør, og det skaper god stemning, smilte Maia Arntsen.

Gode råd

– BHK er flaggskipet i nord, som de aldersbestemte spillerne kan strekke seg etter, fortalte sponsoransvarlig Geir Rishaug før de eldste spillerne skulle få siste treningsøkt denne ettermiddagen. Tre spillere fra BHK’s førstelag, var for første gang i Lofoten. En liten sightseeingtur innom Unstad sto på programmet, før aldersbestemte lag fra både Svolvær og Kabelvåg skulle få ei treningsøkt fylt med motivasjon, veiledning, og en passe dose velfortjent ros.

BHK-spillerne demonstrerer hvordan forsvaret bør jobbe.

BHK-spillerne demonstrerer hvordan forsvaret bør jobbe. Foto:

– Vi skal ha fokus på bevegelighet, informerte BHK-spillerne før oppvarmingen startet.

Spillerne i 14-og 16-årsklassen fikk ei økt med fokus på høy kastearm, hvordan beinstillingen skulle skråstilles i forsvar, og hvordan skape rom til hverandre eller seg selv i angrep. Spillerne var konsentrerte, og fulgte godt med når det ble forklart. Innsatsen var på topp, og slik blir det når elitespillere tar seg tid til den yngre garde.

– Husk at sidebackene kan skape overtall. Trekke på seg to spillere, og på den måten skape rom. Det er mye å tenke på, i en idrett hvor tempoet er høyt.

Spillerne får instruksjoner før keeperne skal varmes opp.

Spillerne får instruksjoner før keeperne skal varmes opp. Foto:

Fremtidige relasjoner

Håndballgruppa i Svolvær IL har bidratt med økonomisk støtte til Bodø-klubben, samt innsamling av premier til en verdi av 30-40 000 kr.

Viktigheten av høy kastearm ble poengtert og øvd på.

Viktigheten av høy kastearm ble poengtert og øvd på. Foto:

– BHK har satt stor pris på bidraget vårt. Målet har vært å skape gode relasjoner mellom klubbene, noe vi ser resultater av allerede i dag. Den lille gaven vi har gitt, har vi allerede fått tilbake, fortsatte Rishaug og har ønsker om et framtidig samarbeid.

Det lekes med tanken om treningsopplegg for eliteklubben i Lofoten, og troen på at dette kan være starten på et spirende samarbeid.

Artikkeltags