Stor samarbeidsavtale til SIL: – Vi kan gi et bedre tilbud til idrettsungene

I boks: Svolvær IL signerte mandag en treårs samarbeidsavtale med Boligbyggelaget Nobl. Fra venstre: Stian Haugnes (leder SIL fotball), Thomas Normann (salgs- og markedssjef i Nobl) og Geir Rishaug (sponsoransvarlig SIL håndball).

I boks: Svolvær IL signerte mandag en treårs samarbeidsavtale med Boligbyggelaget Nobl. Fra venstre: Stian Haugnes (leder SIL fotball), Thomas Normann (salgs- og markedssjef i Nobl) og Geir Rishaug (sponsoransvarlig SIL håndball). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Svolvær IL signerer mandag en treårs samarbeidsavtale med Boligbyggelaget Nobl.

DEL

– Jeg tok kontakt med Nobl for å høre om de ville sponse håndballgruppa. Det var de positive til, men ville også sponse fotballgruppa, forteller Geir Rishaug, sponsoransvarlig SIL Håndball.

Mer penger i år

Fra årsskiftet 2017–2018 ble Lofoten boligbyggelag en del av Nordland Boligbyggelag (Nobl) som holder til i Bodø. Nobl går inn med et større beløp som deles mellom håndball og fotball i Svolvær idrettslaget.

– Vi har mer penger i år enn det vi har hatt før. Det kommer mye positivt ut av hver krone, sier sponsoransvarlig og legger til:

– Det betyr at vi kan gi et bedre tilbud til idrettsungene våre enn det vi har i dag. Vi kan reise på turneringer, arrangere idrettsskole eller håndballens dag. Dessuten trenger vi hele tiden nytt utstyr. Det er viktig at vi har ting på stell. I tillegg bor vi slik til at det er store reisekostnader. Vi vil gjerne være med på turneringer som arrangeres rundt om. Egenandelen vår er ganske stor, men den hadde vært større om vi ikke hadde sponsorer, forteller Rishaug.

- Stolt

Avtalen gjelder hele Svolvær idrettslag. Omtrent 500 spillere skal profilere Nobl i minst tre år framover.

– Vi er stolte over at Nobl vil sponse oss. Det er en fin merkevare og mange har nok lagt merke til at de er på Bodø/Glimt sine drakter også. At de da velger oss er stort, mener Rishaug.

– Vi forsøker å bidra til breddeidrett og kulturtilbud i hele fylket. Vi er med både på elitesatsninger, men viktigst er bredden. Det er det som skaper gode oppvekstmiljø. Etter at Nobl fusjonerte med Lofoten BBL har det vært et mål for oss å få en samarbeidspartner som passer for oss i Vågan. I denne omgangen ønsker vi til å være med på å bidra til at SIL kan fortsette det gode arbeidet de gjør, sier Thomas Normann, salgs- og markedssjef i Nobl til Lofotposten

Lokalt næringsliv

Pengene fra NOBL kommer i tillegg til pengene fra de andre sponsorene. Scandic, Sparebanken, Lofotentreprenør og Extra er med som tidligere år. Rishaug skryter av lokalt næringsliv.

– Jeg vil gi en honnør til små og store bedrifter i Lofoten som støtter opp om idretten. Netthandel er blitt en større del av handlemønstre til folk. Men jeg mener folk må tenke seg om. Dersom bedrifter må legge ned fordi vi ikke bruker dem, vil det gå ut over idretten. Vi må støtte opp om de lokale bedriftene. Det er langsiktig og fornuftig tenkning, mener han.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags