Det sier Lars Andersen i SIL idrettsskole.

Tirsdag var en dugnadsgjeng i full sving med å montere opp deler av den nye hinderløypa som ligger vis-à-vis Stranda stadion. Planen er at den skal stå ferdig i månedsskiftet september-oktober.

– Vi har fått penger fra Sparebank1, Molvik-fondet og Andefondet. Det dekker en del av utgiftene. I tillegg håper vi at vi skal klare å tyne noen av de lokale leverandørene for grus og litt betong, smiler Andersen.

100.000 kroner

Hinderløypa blir ikke voldsomt stor, men materialet er kostbart, forklarer han.

– Vi kommer nok til å ende på omtrentlig 100.000 kroner. Alt dette foregår på dugnad. Uten dugnadsånden hadde ingenting skjedd, fortsetter Andersen.

Hinderløypa er utformet som et åttetall, og inneholder forskjellige utfordringer som balanse- og klatreøvelser.

– Vi bestilte utstyret i vår, og skulle sette den opp da, men kom i tidsklemme. Når den er ferdig blir den stående som et permanent tilbud. Vi håper det blir vellykket og at ungene ønsker å benytte seg av den, fortsetter Andersen.

45 idrettsskolebarn

SIL idrettsskole ble startet opp i 2014, og er et tilbud for barn fra første- til fjerde klasse. På idrettsskolen kan barna teste ut forskjellige idretter, slik at de enklere kan bestemme seg for hva de liker best.

– De vanlige idrettene er fotball og håndball, men her prøver vi også ut golf, slalåm, turn, taekwondo og andre idretter vi har i nærområdet. Dette gjør vi gjennom avtaler med de forskjellige gruppene, sier Andersen.

Ifølge ham har responsen vært god siden oppstarten. I år er det 30 førsteklassinger påmeldt, mens det er omtrentlig 15 andre- til fjerdeklassinger.

– Det blir mindre og mindre jo eldre dem blir. Forhåpentligvis betyr det at de har funnet ut hva de har lyst til å holde på med, konkluderer Andersen.