Stig Johansen: – Håper på formell samarbeidsavtale

Også i fjor besøkte Stig Johansen Lofoten. Da var det KIL som fikk tips fra den gamle fotballspilleren.

Også i fjor besøkte Stig Johansen Lofoten. Da var det KIL som fikk tips fra den gamle fotballspilleren. Foto:

Spillerutvikler i Bodø Glimt og kabelvågværing Stig Johansen håper på sikt å få til flere samarbeidsavtaler med fotballklubber i Hålogaland. Torsdag kommer han til Svolvær for å trene 12-åringene i Svolvær IL.

DEL

– På torsdag skal jeg først lede en treningsøkt for 12-åringene i SIL, så skal jeg holde et trenerforum med spesielt fokus på trenere i aldersklassene seks til 12 år, forteller Johansen.

Johansen mener at det er viktig å rette fokus mot barnefotballen.

– Sammen kan vi gjøre at alle unger, uansett hvor i Nordland de vokser opp, får spille fotball og lære seg nye ting, sier Johansen og utdyper.

Ønsker formell avtale

– Vi har en formening og forskning å stille oss bak når vi viser hva vi ønsker å jobbe ut fra, sier han og avslører at de har en oppskrift på hva man skal lære på hvilke alderstrinn i fotballen.

For Glimt er det viktig å opprettholde god kontakt med de små klubbene i fylket.

– Vi vil gjerne holde kontakten med klubber ute i Nordland. Vi har ingen formell avtale med Svolvær ennå. Men ønsker å få det på plass på sikt, sier han og viser til at det foreløpig er få klubber i Hålogaland som har en formell samarbeidsklubb med eliteserieklubben.

– Vi har en formell avtale med Leknes, Narvik og Harstad. Det er ikke så mange i Hålogaland. Vi håper at vi skal kunne jobbe oss inn mot de større knutepunktene i regionene.

Han mener at en samarbeidsavtale kan bidra til å holde trivsel og kvalitet oppe.

– Utfordringen for fotballen er å få unger til å begynne og spille fotball og å holde på lenge. En slik avtale kan være med å bidra til økt trivsel og kvalitet, slår Johansen fast.

Kult med besøk

SIL har i lengre tid hatt et samarbeid med Bodø Glimt. Flere ganger har spillere tatt turen over fjorden for å hospitere hos storklubben, og det er ikke første gang Johansen kommer på besøk.

– Det er flott at Glimt gjør dette for å motivere og engasjere ute i klubbene. Vi voksne er med for å lære og se på, forteller leder i SIL Fotball, Stian Haugnes.

Han har fått inntrykk av at ungene synes det er storveis med besøk fra toppklubben.

– Vi opplever det sånn at ungene synes det er kult å få besøk fra en eliteserieklubb. For oss er det viktig at de er med å sånne ting for å holde motivasjonen oppe, forklarer fotballederen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags