Trenere kurses av tidligere landslagstrener

SIL: Marit Størmer Nordby, her med datteren Pia tar i dag imot tidligere landslagstrener Jarl Torske.

SIL: Marit Størmer Nordby, her med datteren Pia tar i dag imot tidligere landslagstrener Jarl Torske. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag kommer Jarl Torske, tidligere landslagstrener og nå trenerutvikler for aldersbestemte landslag til Svolvær for å kurse trenere og andre interesserte i viktigheten av riktig kosthold, fysisk aktivitet og søvn.

DEL

– Idag er vi så heldige å få trenerutvikler for aldersbestemte landslag, Jarl Torske, på besøk hit til Svolvær. Han skal ha et spennende foredrag om Eat Move Sleep-tematikken kombinert med sine egne erfaringer fra blant annet landslag. I tillegg vil han ha en treningsøkt for noen av våre spillere, forteller Marit Nordby i Svolvær IL.

Svolvær er en av 37 klubber i Norge som er håndplukket av Norges Fotballforbund (NFF) til å være offisielle Eat Move Sleep Ambassadørklubber. Oppgaven er å formidle viktigheten av en god kombinasjon av riktig kosthold, fysisk aktivitet og søvn til klubbens medlemmer og omgivelser.

Les også: Nilsen gjorde comeback på Stranda stadion: – Det er artig og føles bra!

Allerede til helga braker det løs med turnering. I forkant av turneringene får klubben besøk av en landslagstrener eller en annen NFF-profil. Denne gang er det Jarl Torske som kommer, meldes det i en pressemelding fra NFF.

«En bedre trener», som arrangementet kalles, er for alle klubbens trenere. I tillegg har Svolvær invitert trenere fra andre klubber i området, og spillere og andre nysgjerrige som har lyst til å være med så er også hjertelig velkomne.

– Tilbakemeldingene vi har fått er at de som har anledning til å komme, kommer. Det som Torske snakker om på foredraget er jo ikke bare gjeldende i fotball, men i alle idretter og for folk i alle aldre, forteller Nordby som håper at flere tar turen til Stranda stadion i kveld.

– Foredraget er også for foreldre og andre interesserte. Vi ønsker å få med alle i nærmiljøet på dette. Torske har jobbet med dette i mange år og har mye å bidra med. For oss som klubb er det mulighet for å få nye tanker og ideer for hvordan man kan gjøre ting, forklarer hun.

– Hvorfor NFF mener Eat Move Sleep-tematikken er så grunnleggende, er fordi kombinasjonene av riktig kosthold, fysisk aktivitet og søvn er nøkkelen til godt humør, trivsel og, ikke minst, overskudd. Det er jo nettopp det man trenger for å få mest mulig glede av en fotballtrening, eller for å kunne yte maksimalt på en trening eller i en kamp. Og for den saks skyld også på skole, jobb og i fritiden. Nøkkel til å nå ut med dette budskapet er ofte trenere i en klubb, sier Nordby.

Artikkeltags