Silje (20) stortrives med yrkesvalget: - Jeg var heldig som fikk fast jobb

Fagarbeider: Silje Kofstad (20) er ferdig ut dannet fagarbeider, og har fast jobb hos Ellingsen Seafood.

Fagarbeider: Silje Kofstad (20) er ferdig ut dannet fagarbeider, og har fast jobb hos Ellingsen Seafood. Foto:

Silje Kofstad fra Svolvær fullførte nylig lærlingeperiode, og kan feire med fast jobb som fagarbeider hos Ellingsen Seafood.

DEL

Etter fullført grunnskoleutdanning hadde Kofstad lyst til å flytte fra Svolvær for å prøve – og oppleve – noe nytt. Valget falt på Sortland videregående skole, Kleiva, hvor hun gikk naturbruk det første året, og akvakultur det andre.

– Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til. Jeg leste litt om akvakultur, og fant ut at jeg skulle forsøke det, for å se om det var interessant for meg. Det var det absolutt, forteller Kofstad, og legger til:

– I min klasse var vi syv jenter og åtte gutter. Det var en kraftig økning fra det forrige kullet, hvor det bare var en jente i klassen. Det blir flere og flere jenter som tar denne typen utdanning.

I løpet av de to årene på Kleiva var svolværingen og de andre elevene ofte på besøk hos bedrifter, for å få innsyn i arbeidshverdagen til de ulike næringene.

– Da fant jeg ut at dette kunne være noe for meg. Jeg var på utplassering ved Korsnes hos Ellingsen Seafood, og trivdes utrolig godt der. Så lenge jeg får jobbe med noe som har med havet å gjøre er jeg fornøyd. Etter fullført utdanning fikk jeg tilbud om lærlingeplass, forteller 20-åringen.

Nylig fullførte hun den to år lange lærlingeperioden, og Kofstad kan nå kalle seg fagarbeider.

– Det føles veldig bra å endelig være ferdig utdannet. Nå jobber jeg med matfiskproduksjon ved anlegget Stabben i Ofotfjorden. Her jobber jeg en uke på, og en uke av, og pendler dermed mellom Svolvær og Lødingen, forklarer hun.

Hva liker du best med yrkesvalget ditt?

– Det er at jeg får lov til å være ute i frisk luft og fysisk aktivitet hele dagen, fremfor å sitte inne foran en PC. Jeg trives veldig godt i Ellingsen Seafood, og jeg var heldig som fikk fast jobb etter lærlingetiden. Det er det ikke alle som får. Jeg ser for meg at jeg blir værende her noen år, sier hun fornøyd.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken