Brødrene Andreassen AS fra Værøy, har gjort et så godt inntrykk på juryen i VM i lutefisk, at de torsdag ble kåret til verdensmester i lutefisk. VM, som arrangeres i Mathallen i Oslo, er tidenes første VM i lutefisk. Ti lutefisk-produsenter fra Norge og Sverige deltok. Det går fram av en pressemelding fra kommunikasjonsbyrået PYX.

Fisken ble tilberedt av Vulkanfisk og Kulinarisk Akademi. De delte fisken i serveringsstykker, og drysset på litt salt. Etter 30 minutter ble fisken skylt i kaldt vann, lagt i langpanne og dekket med folie. Deretter ble den bakt i stekeovn ved 180 grader i rundt 30 minutter.

Etter blindsmaking av lutefisk fra de ti produsentene, falt juryen enstemmig ned på at Brødrene Andreassen AS hadde levert den beste fisken.

Juryen besto av Jørn Lie fra Gamle Raadhus Restaurant, Øyvind Hjelle fra Palace Grill, Tom Victor Gausdal fra Strand Restaurant, Smalhans, Hitchhiker og Sentralen, TV2-kokk Wenche Andersen og Iselin Bogstrand fra Norges sjømatråd.

Sølvet gikk til Viking Seafood AS fra Averøy, mens Ivan Lorentzen Fiskeforretning AS fra Kvaløya tok bronsemedaljen.