Skal få ungene opp av sofaen

Klare for friluftsskole: Stina Johansson  (f.v.), Sigrid Victoria Wangsvik og Ørjan Køhl skal vise unger i hele Lofoten gleden av å være ute.Foto: Henning Johnsen

Klare for friluftsskole: Stina Johansson (f.v.), Sigrid Victoria Wangsvik og Ørjan Køhl skal vise unger i hele Lofoten gleden av å være ute.Foto: Henning Johnsen

Artikkelen er over 4 år gammel

I sommer skal nyvinningen Friluftsskolen arrangeres for aller første gang for å formidle natur- og friluftsopplevelser til ungene i Lofoten.

DEL

– Vi håper å gi barna gode og morsomme opplevelser, og få formidlet gleden av å være ute, forteller Ørjan Køhl.

25-åringen fra Steinkjer skal sammen med Stina Johansson fra Uppsala i Sverige og Sigrid Victoria Wangsvik fra Svolvær lede friluftsskole og friluftscamp i Lofoten i sommer.

Trioen, som alle har utdanningsbakgrunn innen friluftsliv, er hyret inn av Lofoten friluftsråd for å vise barn fra 9 til 12 år i hele Lofoten hva naturen og friluftslivet har å by på. 14.- 16. august skal de også lage friluftscamp for 60 ungdommer fra hele Lofoten.

Populært

Friluftsskolen arrangeres på Gimsøy i uke 27. Deretter i Rolvsfjord, 15 minutter fra Leknes, i uke 28. På Røst i 1.- 4. august, og på Moskenes i 5.-8.august.

Programmet strekker seg fra mandag til fredag og er tettpakket med riding, overnattingsturer, ekskursjon i fjæra, innslag av vannsport, kurs i kart og kompass samt en rekke andre aktiviteter. Den første uka er allerede nesten fulltegnet.

– Vi håper folk ser at dette er en super mulighet! Det er ennå ikke for seint å melde seg på. Vi er behjelpelige med transport og samkjøring, opplyser leder i Lofoten Friluftsråd, Karianne Steen.

– Gi dagene mening

Steen trekker blant annet fram det sosiale aspektet.

– Erfaringer fra lignende arrangementer viser at ungene setter veldig pris på å bli kjente med hverandre på denne måten og stifte nye vennskap på tvers av kommunegrenser.

Ørjan, Stina og Sigrid tror også det sosiale blir en viktig del av opplegget.

– Målet er å gi dagene i sommerferien mening, smiler Sigrid.

– Vi tror det blir både artig, sosialt og spennende, for ikke å si innholdsrikt, tilføyer Stina. De tre erfarne friluftsentusiastene er klare på at de selv gleder seg veldig, og håper også barn som har liten friluftserfaring melder seg på.

– Friluftsskolen er et lavterskeltilbud. Dette er for alle.

Les også: Lager kart over hvor folk ferdes