Skal på enorm turne – starter det hele i Lofoten

KLAR FOR STOR TURNÉ: Aslak Rossenhaug i Rossmann starter Norgesturneen i Lofoten.

KLAR FOR STOR TURNÉ: Aslak Rossenhaug i Rossmann starter Norgesturneen i Lofoten. Foto:

Artisten Rossmann fra Karmøy og Harstadværing Edvard Sundquist skal spille konserter i alle kommunene i Norge. Første stoppested er Lofoten.

DEL

Målet er at de skal ha holdt konsert i alle Norges 356 kommuner før 1. april 2022.

Det hele starter i Lofoten, nærmere bestemt på Live Lofoten i Stamsund den 3. august.

– Vi starter i Lofoten, siden det er seks kommuner der som ikke er så enkle å komme seg til, spesielt Værøy og Røst. Så det skal bli deilig å stryke de av listen så tidlig som mulig. Så 3. august er vi på plass i Stamsund. Så beiner vi på derfra, sier artist Aslak Rossehaug i bandet Rossmann.

For etter konserten i Stamsund går det slag i slag med konserter i Lofoten.

  • 4. august spiller de på Ramberg Gjestegård.
  • 5. august er det Querini Restaurant og Pub på Røst.
  • 6. august på Værøy Brygge.
  • 7. august på Maren Anna i Moskenes.
  • 8. august på Arbeidern i Kabelvåg.

Rossmann har aldri spilt i Lofoten før.

– Vi har vel knapt vært nord for Oslo. Så nå håper vi at folk har lyst til å komme. Det er slettes ikke sikkert at det blir fullt på en mandag i Stamsund, men samtidig er det turistsesong, så noen forventninger om at det er liv i leiren har vi. Det vi gleder oss mest til er en hyggelig start, med god mat og godt selskap. Så håper vi selvfølgelig at folk vil høre oss spille, sier Rossenhaug.

Hvordan kom dere opp med ideen om å spille i samtlige kommuner i Norge?

– Nei, jeg kastet litt ball med en kamerat, hvor vi tenkte over hva folk har gjort, og hva vi kan gjøre for å toppe det. Den dummeste ideen vi kom opp med var å spille i alle Norges kommuner. Det ble vi fort giret på, og nå er det for sent å snu, sier Rossenhaug.

Vanligvis er Rossmann et rockeband på seks personer. Til Lofoten vil Rossenhaug komme, samt nevnte Sundquist fra Harstad være de to på scenen.

– Det blir viserock med norske tekster, hvor vi kjører på med humor, spilleglede og formidling. Vi går for at publikum skal ha en hyggelig opplevelse. Det skal være noe for alle og enhver, men samtidig også noe for spesielt interesserte. Vi er folkelige, men ikke harry!

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken