Gå til sidens hovedinnhold

Skarvik utvider kapasiteten med ny kai og skipsheis: – Dette er et stort løft for oss

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidet er i full gang med en omfattende utvidelse for verkstedbedriften i Svolvær.

Den maritime verkstedbedriften i Svolvær er godt i gang med planene om å samle all virksomheten sin i Osan utenfor Svolvær sentrum. En helt ny fylling skal gi plass til både to nye kaipirer og et nytt heveverk.

Den nye skipsheisen skal kunne senke ned en plattform i sjøen, for å løfte opp en båt for vedlikehold.

Daglig leder Marius Løken har tidligere uttalt at det skal legge bedre til rette for å ta inn flere typer fartøy til anlegget.

– Vi mener at dette er rette veien å gå for vår bedrift, sier han.

– Tar det skrittvis

Skarvik har i dag dokkhall og slipphall i Osan. Eiendommen slipphallen inne i Svolvær står på er solgt, og selve hallen skal etter planen demonteres og flyttes til Osan.

Den nye skipsheisen skal gi mulighet for å ta inn to båter til vedlikehold, en på land og en i heisen. Hallen fra sentrum skal på sikt settes opp ved den nye heisen og gi mulighet for å trekke en av båtene inn.

Først vil man imidlertid se hvordan den nye heisen fungerer.

– Vi vil ta dette skrittvis og se hvordan ting fungerer før vi bygger opp hallen i Osan, sier Løken.

Det nye anlegget i Osan skal også kompensere for salget av anlegget i Svolvær sentrum, og totalt sett gi mer kapasitet.

Øksnes Entreprenør står for utbyggingen, også lokale firma som Gerhard Svenning AS er leid inn og i full sving med å fylle ut i sjøen. Om kort tid starter også arbeidet med selve kaiene på 40 meter hver.

– Kaiene står klar trolig midt på høsten, det er et skrikende behov for mer kaiplass allerede i dag. Det nye heveverket vil vi kanskje kunne ha klart til neste sommer.

Løken viser også til at det anlegget man hadde inne i Svolvær er nesten like gammelt som den 80 år gamle bedriften.

– Den var opprinnelig bygd for gamle trebåter, ting har forandret seg mye siden da. De siste fem årene har vi utelukkende hatt drift i Osan, og kun sporadisk inne i byen, sier han.

Kompakt anlegg

Når fyllinga på 7000 kubikkmeter og det nye anlegget med kaier og skipsheis står klart vil all virksomheten være samlet på et kompakt område.

– Vi kommer til å få et ekstremt kompakt anlegg her, jeg vet ikke om noen andre verksteder som blir så kompakte på et så lite areal.

Investeringen er på mellom 50 og 60 millioner kroner. Foreløpig er det ikke klart om dette vil bety flere arbeidsplasser.

– Det må vi vurdere fortløpende. Det er like mye avhengig av markedet, som av anlegget.

Så langt i år har Skarvik hatt mye aktivitet ved anlegget.

– Dette er nok en av de mest hektiske vintrene vi har hatt. Vi har hatt folk på jobb døgnet rundt i to skift helt siden årsskiftet. Det gir litt utfordringer, men vi føler det har gått greit.

Resultatet for 2018 er ikke klart enda, men Skarvik hadde i 2017 et svært godt år med en omsetning på 91 millioner kroner og et resultat før skatt på 17,4 millioner kroner.

Kommentarer til denne saken