Været skremte ingen. Dette vil ungene ha mer av

INSTRUKTØR FRA BODØ: Sindre Sandvin fra RullNord instruerer ivrige deltakere på Leknes begge foto: Camilla Indrevoll, Qltura

INSTRUKTØR FRA BODØ: Sindre Sandvin fra RullNord instruerer ivrige deltakere på Leknes begge foto: Camilla Indrevoll, Qltura

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Før helga ble det arrangert skatekurs på Leknes i regi av Qltura, Lofoten skatepark og Lofoten skateklubb. – Dette kan være starten på noe mer, sier Camilla Indrevoll i Qltura.

DEL

– Vi var veldig spent på hvordan det kom til å bli når det var meldt så mye regn. Men på tross av dårlige forutsetninger valgte vi å ikke avlyse. Og så ble det så vellykket. Ungene var gira og ville bare fortsette, selv om det regnet, sier en fornøyd Camilla Indrevoll fra Qltura fritidsklubb.

Nesten fulle kurs

– På torsdag var kurset nærmest fullt med søtten deltakere i alderen 7–14 år. Og på fredag hadde vi atten deltakere i alderen 8–17 år, sier Indrevoll.

– Egentlig skulle kurset på fredag være for viderekomne men mange av dem som deltok på kurset på torsdag synes det var så morsomt at de ønsket å være med en dag til. Og det gikk helt fint!

Engasjerte jentene

Arrangøren er ekstra fornøyd med at så mange jenter ble med på skatekurs. – Nesten halvparten av deltakerne var jenter. Det hjalp nok å hyre inn Henriette fra Jenteskate.no som instruktør, sammen med Sindre Sandvin fra RullNord, sier Indrevoll.

– De minste jentene tryglet om å få være med neste år! Her var flere som har prøvd både håndball og fotball, men ikke helt funnet seg til rette. En av deltakerne hadde sagt til foreldrene at hun ville ha egen skaterampe utenfor huset når hun ble stor! humrer Indrevoll.

Godt samarbeid

Kurset var et samarbeid mellom Qltura, Lofoten skatepark og Lofoten Skateklubb.

– Underveis hadde vi grillmat der vi fikk sponset fiskekaker fra Lofotprodukt. Drikke hadde vi også fått sponset, forteller prosjektleder Indrevoll.

– Deltakerne synes at det var kjempegøy og mange sa at de ønsket å fortsette med dette.

Blir det noen oppfølger til kurset?

– Jim Andreassen i skateparken sier at de vil arbeide for å få til lavterskel opplegg for å inkludere de som nå har fått prøvd seg på brettet. – Kanskje nybegynnerne kan skje kan henge litt med de erfarne skaterne på rampa, avslutter Indrevoll.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags