Gå til sidens hovedinnhold

Skattemeldingen ligger klar

Artikkelen er over 4 år gammel

Den tidligere selvangiveslen har byttet navn og kalles nå Skattemelding for formues- og inntekstskatt.

Dette er noe av det nye i Skattemeldingen som du kan se på nettsiden til Skatteetaten fra i morgen. I tillegg er det mange poster som er endret. Både inntektsposter, fradragsposter og poster som er tilknyttet formue har endringer. Det har også fradragsposter for arbeids- og besøksreiser.

Fra inntektsåret 2016 gjelder det nye regler for beskatning av andeler i verdipapirfond. Forskjellen mellom aksjefond og obligasjonsfond (rentefond) oppheves slik at alle fond regnes som verdipapirfond. Også dette kan du lese mer om på Skatteetatens hjemmeside.

Det meste av det nye er allerede forhåndsutfylt i skattemeldingen, men fra inntektsåret 2016 hviler det et større ansvar på hver enkelt skattyter og sjekke postene i Skattemeldingen.

Tidligere var det nesten utfylling av Selvangivelsen etter beste evne, nå kreves det at hver enkelt setter seg inn i de ulik epostene i Skattemeldingen og påser at tallene so er forhåndsutfylt ser korrekt.

Det kan være en ide og klikke seg inn på Skatteetaten og gjøre seg kjent med de ulike postene før Skattemeldingen er tilgjengelig tirsdag.

Her kan du fra og med 4. april se din skattemelding for formues- og inntektsskatt for inntektsåret 2016. Her finner de fleste foreløpige tall på hva de får igjen eller må betale i restskatt.

Fristen for å levere skattemeldingen er 30. april.

Kommentarer til denne saken